Μίλησαν τα Μερομήνια: Ο καιρός τη μέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Μερομήνια: Ο Δεκέμβριος έως και γύρω τις 20 του μήνα προβλέπεται να είναι ήπιος

Ειδικά οι πιο παλιοί, εμπιστεύονται τα Μερομήνια περισσότερο και από τις σύγχρονες προβλέψεις καιρού.

Μπορεί να μην βασίζονται σε κάποια επιστημονική μέθοδο, και να μην γίνεται χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού για την πρόγνωση του καιρού, ωστόσο δεν είναι λίγες φορές που τα Μερομήνια… πέφτουν μέσα, όπως λέμε. Αρκετοί δε τα παρακολουθούν και τα.. υπολογίζουν, παρότι αμφισβητούνται έντονα από την επίσημη επιστήμη και τη μετεωρολογία.

Η μέθοδος για τα Μερομήνια είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρακολουθούν τις διακυμάνσεις του καιρού για 12 μέρες τον Αύγουστο. Οι καιρικές μεταβολές σε αυτό το διάστημα προβάλλονται στους αντίστοιχους 12 μήνες του χρόνου.

Δηλαδή, κάθε μία από αυτές τις μέρες του Αυγούστου, αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Έτσι, η πρώτη ημέρα μας δείχνει πώς θα κυλήσει ο πρώτος μήνας, η δεύτερη μέρα πώς θα κυλήσει ο δεύτερος μήνας κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του εμπειρικού μετεωρολόγου Νίκου Βογιατζή αναμένονται ανατροπές στο σκηνικό του καιρού μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό τους υπόλοιπους μήνες

Σύμφωνα με τα Μερομήνια, ο Δεκέμβριος έως και γύρω τις 20 του μήνα προβλέπεται να είναι ήπιος, με αρκετές όμως βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο, οι νοτιάδες της συγκεκριμένης περιόδου θα διατηρήσουν μαλακό τον καιρό.

Ουσιαστικά, χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό το χρονικό διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οπότε και προβλέπεται κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις στη χώρα, εκτός από την Νότια Ελλάδα.

Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και τις 5 Ιανουαρίου του νέου έτους, ενώ για 10 ημέρες μετά και έως τις 15 Ιανουαρίου θα έχουμε Αλκυονίδες.

Αυτό που λέμε βαρύς χειμώνας θα έρθει μετά τις 15 Ιανουαρίου με πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ακόμη και σε πεδινές περιοχές,

Τα Μερομήνια προβλέπουν κακοκαιρία διαρκείας με πολικές θερμοκρασίες έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρακτικό μετεωρολόγο Νικόλαο Γεωργίου Βογιατζή, συνταξιούχο του 307 ΤΣΥΑΥ (ΠΕΒ) τα μερομήνια κατέγραψαν τα εξής:
Από 13 έως 18 Δεκεμβρίου ο καιρός βελτιώνεται, όμως το επόμενο τετραήμερο από 19 ως 23 θα χαλάσει, για να ξαναφτιάξει παραμονή Χριστουγέννων.

Έτσι από τις 24 έως τις 28 Δεκεμβρίου, προβλέπεται “καλοσύνη” στον καιρό.

Related posts

Μερομήνια 2024: Αποκαλύφθηκε τι καιρό θα κάνει από Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο

Έρχονται τα πάνω κάτω με τον καιρό – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και την Πρωταπριλιά

Καιρός: Μην πλένεται τα αμάξια σας – Τι θα έρθει τις επόμενες ώρες