Νέο έκτακτo δελτίο από την ΕΜΥ: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Νέο έκτακτo δελτίο από την ΕΜΥ: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την κακοκαιρία που θα συνεχιστεί για ακόμη λίγες ώρες. Παρακάτω, οι περιοχές που θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια.

Συνεχίζει για λίγες ώρες ακόμα την επέλασή της στη χώρα η κακοκαιρία, που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας.

Νέο έκτακτo δελτίο από την ΕΜΥ: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Μάλιστα, λόγω των φαινομένων αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ανά τη χώρα, με απαγόρευση απόπλου από λιμάνια, μη λειτουργία σχολικών μονάδων και δυσχέρεια στο οδικό δίκτυο.

Νέο έκτακτo δελτίο από την ΕΜΥ: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα:

  1. στο Ιόνιο (κυρίως στο νότιο)
  2. τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου
  3. την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά και τα νότια)
  4. τη Στερεά Ελλάδα
  5. τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά)
  6. τις Σποράδες
  7. την Εύβοια
  8. Και πρόσκαιρα τις Κυκλάδες.

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές και κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Νέο έκτακτo δελτίο από την ΕΜΥ: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα πλήξει

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχιστούν σήμερα Τρίτη (14-01-25) με μειούμενη ένταση από τις βραδινές ώρες. Την Τετάρτη (15-01-25) αναμένεται περαιτέρω εξασθένηση των φαινομένων, αλλά ο παγετός θα διατηρηθεί έως και την Παρασκευή (17-01-2025), κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα που κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 14-01-2025

Ισχυρές βροχές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά και νότια τμήματα), τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά της τμήματα), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι χιονοπτώσεις στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα συνεχιστούν σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές και κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες όμως το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία) με χαμηλότερο υψόμετρο, με μειούμενη ένταση από τις βραδινές ώρες.

Στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 και στα βόρεια 9 μποφό