Νέο κύμα κακοκαιρίας: Έρχονται βροχές και χιονοπτώσεις – Που θα χτυπήσει

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Ξεκίνησε από σήμερα – Που θα χιονίσει

Νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε με βροχοπτώσεις στο Ανατολικό Αιγαίο, στην Κρήτη και στα ηπειρωτικά. Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορείνα από σήμερα το βράδυ.

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής θα επεκταθούν και σε ημιορεινές περιοχές των κεντρικών και βόρειων ηπειρωτικών.

Δείτε στους παρακάτω χάρτες την πρόγνωση βροχόπτωσης και χιονόπτωσης για τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 17/03 καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/03.

Από το βράδυ της Πέμπτης θα ξεκινήσει, παράλληλα, κι η πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως την Παρασκευή. Πιο συγκεκριμένα, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 9-10 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και τους 14-15 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Τέλος, κι οι άνεμοι που θα επικρατήσουν στα πελάγη θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση, φτάνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/03 κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Σημειώνεται πως σε ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς, τόνισε πως κατά 10 με 12 °C κάτω από τη μέση κλιματική στην στάθμη των 850 hPa θα κυμανθεί η θερμοκρασία μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος. Από την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και μετά, όμως, η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές τιμές.

Νέο κύμα κακοκαιρίας με τσουχτερό κρύο προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου

Με καλό καιρό θα ξεκινήσει η Πέμπτη με αρκετή ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου στις Σποράδες και στο ανατολικό Αιγαίο ίσως και να βρέξει, ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα κλείνει ειδικά από τη Θράκη και στη συνέχεια δυτικότερα.

Στη Θεσσαλία και στο ανατολικό κομμάτι θα πυκνώνουν τα σύννεφα και από το βράδυ τα περισσότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην ΑΒΑ Στερά και Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα έχουμε από τα 600 μέτρα και πιο ψηλά.

Στην Αττική θα έχουμε λίγα σύννεφα το πρωί και στις ορεινές περιοχές ίσως ψιχαλίσει. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης παροδικά αυξημένες συννεφιές με τοπικές βροχές στα ορεινά της περιφέρειας. Σέρρες και Κιλκίς αναμένονται και κάποιες χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Την Παρασκευή θα έχουμε τσουχτερό κρύο με συννεφιές στα δυτικά κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα (Στερεά – Θεσσαλία-Ήπειρο και κεντρική – δυτική Μακεδονία) θα έχουμε φαινόμενα και ειδικότερα βροχές και χιόνια ίσως και στα πεδινά τμήματα.

Related posts

Μερομήνια 2024: Αποκαλύφθηκε τι καιρό θα κάνει από Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο

Έρχονται τα πάνω κάτω με τον καιρό – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και την Πρωταπριλιά

Καιρός: Μην πλένεται τα αμάξια σας – Τι θα έρθει τις επόμενες ώρες