Πως θα είναι ο καιρός του Αγίου Πνεύματος; – Η πρόβλεψη από τον Σάκη Αρναούτογλου

Σάκης Αρναούτογλου: Με βροχές και καταιγίδες ο καιρός του Αγίου Πνεύματος

Οι ζεστές μπορεί να έπιασαν για τα καλά, ωστόσο ο καιρός έχει και πάλι καταιγίδες και βροχές και θα εξακολουθήσει να είναι άστατος όπως φαίνεται και τις επόμενες ημέρες.

Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η Πέμπτη (9/6) σε πολλές περιοχές της χώρας ωστόσο ο καιρός την Παρασκευή θα αλλάξει από τα βορειοδυτικά.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου,αστάθεια θα έχουμε στη βορειανατολική Ελλάδα και στα δυτικά που γρήγορα θα συννεφιάσει. Από το μεσημέρι και μετά ηλιοφάνεια θα έχουμε στα νοτιοανατολικά της χώρας, ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα και από την Ήπειρο και βορειότερα υα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν μέχρι και την Καβάλα. Κατά τις βραδινές ώρες ο καιρός στα βορειοδυτικά θα γίνει πιο άστατος με τα φαινόμενα να επηρεάζουν το κεντρικό Ιόνιο αλλά και τα δυτικά της Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη κεντρική Μακεδονία και θα μετατοπιστούν και πιο ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι ΝΔ στα 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο και στις δυτικές Κυκλάδες, ενώ έντονους ανέμους θα έχουμε στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, της Στερεάς και στην Θεσσαλία με τον έμπειρο προγνώστη καιρού να εφιστά την προσοχή και για δασικές φωτιές.

Τι θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 31-32 βαθμούς και στα βόρεια από 25 έως τους 28, ενώ στην Κρήτη στους 30.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες συννεφιές το πρωί και θα πυκνώσουν περισσότερο. Τοπικές μπόρες ίσως έχουμε στις ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί θα έχουμε λιακάδα, αλλά από το μεσημέρι και αργότερα θα εχουμε συννεφιά. Από το απόγευμα θα έχουμε μπόρες και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς.

Την Παρασκευή (10/6) από τα ΒΔ μπαίνει η έντονη αστάθεια στην χώρα και θα κινηθούν προς τα ανατολικά. Έντονα φαινόμενα θα έχουμε στη ΒΔ Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία.

Το Σάββατο (11/6), θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στα ΒΑ της χώρας, ενώ βροχές αναμένεται να σημειωθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Την Κυριακή (12/6) θα ανοίξει ο καιρός σχεδόν παντού, ωστόσο οι διάσπαρτες μπόρες θα κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους.

Τη Δευτέρα (13/6) θα έχουμε περάσματα με μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και βόρεια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Related posts

Tα πάνω κάτω με τον καιρό – Έρχονται όλες οι εποχές μαζί

Καιρός: Η πρώτη πρόβλεψη για το καλοκαίρι δεν είναι καθόλου καλή

Έρχεται αφρικανικός καιρός στην Ελλάδα