Προειδοποίηση Καλλιάνου για τον καύσωνα: «Έρχεται η μέρα που θα θυμόμαστε για καιρό»

Προειδοποίηση Καλλιάνου για τον καύσωνα: «Έρχεται η μέρα που θα θυμόμαστε για καιρό»

Γιάννης Καλλιάνος: Την Πέμπτη 1/7 μεγάλος καύσωνας

Γιάννης Καλλιάνος: Τον επερχόμενο καύσωνα τονίζει ο γνωστός μετεωρολόγος με ανάρτηση του στο Facebook. Θερμοκρασίες που θα μείνουν στην ιστορία. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του: «Έρχεται τριήμερος καύσωνας, αλλά την Πέμπτη θα την θυμόμαστε για καιρό».

Με μια ανάρτησή στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος ανέλυσε το τι μας περιμένει στο δεύτερο κύμα καύσωνα.

Δείτε την ανάρτηση του γνωστού μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

«Όπως σας είχα έγκαιρα ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες, ένας νέος και πιο ισχυρός καύσωνας θα μας επηρεάσει από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή. Την Τετάρτη και την Παρασκευή θα σημειωθούν σε πολλές πεδινές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας θερμοκρασίες που οριακά θα ξεπερνούν και τους 40°C. Όμως η Πέμπτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα»

«Στη φωτογραφία που σας έχω επισυνάψει, μπορεί εύκολα να καταστεί σαφές ότι η Πέμπτη θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όμως θα επιμείνω για κάποια συγκεκριμένα τμήματα της επικράτειας όπου εκεί ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 42°C και πιθανότατα να φτάσει τους 43°C και ίσως πολύ τοπικά και τους 44°C. Άρα την Πέμπτη θα τη θυμόμαστε για καιρό λόγω και της αυξημένης δυσφορίας και τις βραδινές ώρες ειδικά στις μεγαλουπόλεις»

Γιάννης Καλλιάνος: Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή;

Τα τμήματα που την Πέμπτη θα επηρεαστούν περισσότερο από τον καύσωνα είναι τα ακόλουθα :

  • Θεσσαλία
  • Κεντρική και Ανατολική Στερεά
  • Αττική και Εύβοια
  • Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος
  • Νότια Κρήτη

Δύσκολη μέρα η Πέμπτη κατά τον Γιάννη Καλλιάνο

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Πέμπτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα και για την Αττική. Ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας αργά το μεσημέρι θα ξεπεράσει πολύ εύκολα τους 40°C και τοπικά θα φτάσει και τους 41-42°C»

«Το Σάββατο θα μας «αποχαιρετήσουν» οι πολύ θερμές αέριες μάζες που για 11 ολόκληρες ημέρες θα μας έχουν ταλαιπωρήσει. H ατμόσφαιρα σταδιακά θα δροσίσει. Αν θυμάστε καλά, πριν από μέρες, σας είχα πει ότι έρχεται καύσωνας διαρκείας και που δεν θα τελείωνε την προηγούμενη Κυριακή (όπως όλοι έλεγαν) αλλά θα έπαιρνε παράταση έως και τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας. Δυστυχώς, αλλά επιβεβαιώθηκαν στο απόλυτο τα λεγόμενα μου»

«Καλή υπομονή και σε όλες και όλους και προσοχή στις ευπαθείς ομάδες».

Γιάννης Καλλιάνος: Αναλυτικά η δημοσίευση στο facebook

Προτεινόμενα