Πρόγνωση επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και αφρικάνικη σκόνη – πιθανοί ανεμοστρόβιλοι στο Ιόνιο

Πρόγνωση επιδείνωσης καιρού: Χαλάει ο καιρός με αφρικάνικη σκόνη και τοπικές καταιγίδες

Πρόγνωση επιδείνωσης καιρού: Καινούργιο δελτίο καιρού για την πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού εξέδωσε τη Παρασκευή το πρωί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης σχετικά με τη μεταβολή του καιρού τη Παρασκευή. Το meteo.gr τονίζει ότι έρχονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Θα επηρεάσουν κυρίως τις περιοχές στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Το βράδυ, οι τοπικές καταιγίδες θα κατευθυνθούν προς την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Επίσης τοπικές καταιγίδες θα έχουμε και στα δυτικά τμήματα της Θράκης και περιοχές της Θεσσαλίας. Οι καταιγίδες (μπλε χρωματισμοί στον παρακάτω χάρτη) πρόσκαιρα κατά τόπους θα αποτελούνται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, δυνατούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις (μωβ χρωματισμοί στο χάρτη).

Η πρόγνωση καιρού προειδοποιεί για επιδείνωση με αφρικάνικη σκόνη και ανεμοστρόβιλους

Επιπλέον, εξειδικευμένος αλγόριθμος χρησιμοποιείται στο Meteo.gr για τον υπολογισμό πιθανότητας της δημιουργίας ανεμοστρόβιλων ή υδροσιφώνων και πόσο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες για τον σχηματισμό τους. Ο αλγόριθμος εντόπισε ως πιθανές περιοχές εκδήλωσής τους κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 16/10 το Κεντρικό Ιόνιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα είναι αυξημένες οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Αυτό θα επηρεάσει σε πολλές περιοχές της χώρας. Παράλληλα άνεμοι διευθύνσεων νότια με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

Μερομήνια 2024: Αποκαλύφθηκε τι καιρό θα κάνει από Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο

Έρχονται τα πάνω κάτω με τον καιρό – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και την Πρωταπριλιά

Καιρός: Μην πλένεται τα αμάξια σας – Τι θα έρθει τις επόμενες ώρες