Πρόγνωση για χιόνια: Έρχεται ιστορική χιονοκακοκαιρία παρόμοια με εκείνη του Μαρτίου 1987

Πρόγνωση για χιόνια: Δείτε σε ποιες περιοχές αναμένεται να χιονίσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Πρόγνωση για χιόνια: Μεγάλη χιονοκακοκαιρία αναμένεται στη χώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Θα θυμίζει μάλιστα εκείνη την ιστορική κακοκαιρία με χιόνια του Μαρτίου 1987. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες το μέτωπο του καιρού θα χαλάσει και δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών.

Από σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου θα αρχίσει να μας απασχολεί το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα. Νοτιάδες θα κυριαρχούν στα πελάγη και βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές.

Αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος ωστόσο δεν θα κρατήσει για πολύ. Από την Πέμπτη και Παρασκευή 11 και 12 Φεβρουαρίου θα έρθει ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό με βροχές και καταιγίδες σε γενικευμένο επίπεδο.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να περιμένουμε κακοκαιρία με πολικό ψύχος. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, θα έρθουν πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς την χώρα από την Μεσόγειο. Αρχικά θα δημιουργηθεί ένα χαμηλό βαρομετρικό στα νότια τμήματα της Ιταλίας. Το οποίο στη συνέχεια θα μετατοπιστεί ανατολικά και θα φέρει βαρυχειμωνιά.

Πρόγνωση για χιόνια: Κακοκαιρία με πολικό ψύχος το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόγνωσης, η κακοκαιρία θα φέρει χιόνια και θα θυμίζει την ιστορική χιονοκακοκαιρία του Μαρτίου 1987

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, «Παρατηρώντας κάποιος τους Μετεωρολογικούς χάρτες έτσι όπως διαμορφώνονται στον προγνωστικό ορίζοντα. Μπορεί να βρει κοινά σημεία ως προς την έναρξη τουλάχιστον του όλου φαινομένου με το ισχυρό κύμα ψύχους που απασχόλησε αρκετές περιοχές της Ευρώπης. Αλλά και τη χώρα μας τον Μάρτιο του 1987. Και τότε όπως και τώρα ένα ισχυρό ατμοσφαιρικό βουνό στα βόρεια τμήματα της Ευρώπης συνδυάστηκε με χαμηλές πιέσεις προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου. Κατεβάζοντας πολικές αέριες μάζες προς τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη. Δημιουργώντας ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της Ιταλίας το οποίο ενώ βάθαινε κατευθύνθηκε προς τη χώρα μας».

Μάλιστα, αναμένονται πολικές θερμοκρασίες καθώς «Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα θυμίζει σε τίποτα την καιρική κατάσταση που βιώνουμε τώρα. Έτσι λοιπόν μην παραξενευτούμε αν δούμε μεγάλες πόλεις να ντύνονται στα λευκά ή και περιοχές με ολικό και ισχυρό παγετό. Ίσως για άλλη μια φορά τον φετινό Χειμώνα δούμε τον υδράργυρο να «φλερτάρει» με τους -15 ή -20 βαθμούς και το χιόνι να στρώνεται δίπλα στη θάλασσα. Και όλα αυτά σε έναν κατά γενική ομολογία ανύπαρκτο καιρικά Χειμώνα μέχρι στιγμής με εξαίρεση μερικές «φωτοβολίδες».

Πρόγνωση για χιόνια: Κακοκαιρία με πολικό ψύχος το Σαββατοκύριακο

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo