Πρωτοχρονιά: Ο Σάκης Αρναούτογλου αποκαλύπτει με τι καιρό θα αλλάξουμε χρόνο

by Newsroom i-diakopes.gr
Πρωτοχρονιά: Ο Σάκης Αρναούτογλου αποκαλύπτει με τι καιρό θα αλλάξουμε χρόνο

Πρωτοχρονιά: Νέα θερμή εισβολή φέρνει τα «Πασχούγεννα»

Μόνο χριστουγεννιάτικος δεν είναι ο καιρός τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με τις προβλέψεις γνωστών μετεωρολόγων μας περιμένει η πιο θερμή Πρωτοχρονιά που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Ευρώπης.

Η φετινή Πρωτοχρονιά λοιπόν δεν θα είναι κρύα, θα θυμίζει περισσότερο άνοιξη με τον χειμώνα να περιμένει κι άλλο για να μπει για τα καλά στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει ότι φέτος η Πρωτοχρονιά θα είναι η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της Ευρώπης, εξηγώντας ότι αυτό θα συμβεί και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Η φετινή Πρωτοχρονιά θα πρόκειται ίσως για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της Ευρώπης!

Σύμφωνα και με τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μοντέλου ECMWF αλλά και των υπολοιπων παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων, το σύνολο των χωρών της Ευρώπης βαδίζει τις επόμενες ημέρες σε μια νέα θερμή εισβολή, η οποία και θα αποτελειώσει σταδιακά την όποια εναπομείνασα χιονοκάλυψη ακόμα και κοντά στα 2000 μέτρα στα περισσότερα χιονοδρομικά της!

Για τις περισσότερες χώρες της γηραιάς ηπείρου θα πρόκειται λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της!

Μια αλλαγή στην όλη αυτή κατάσταση και εναρμόνιση του καιρού με το ημερολόγιο “ψιθυρίζουν” κάποια μακροπρόθεσμα στοιχεία για το σύνολο της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας για μετά τις 11-13 του Γενάρη»

Πρωτοχρονιά: Ο Σάκης Αρναούτογλου αποκαλύπτει με τι καιρό θα αλλάξουμε χρόνο

Ο Θοδωρής Κολυδάς για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς

Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα κάνουμε και Πρωτοχρονιά, σημείωσε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στην αναλυτική πρόγνωση του καιρού στο δελτίο Ειδήσεων του Star.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως αύριο η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 19 βαθμούς και θα διατηρηθούν οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Τετάρτη.

Πέμπτη με Κυριακή θα σημειωθεί κάμψη της θερμοκρασίας και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Ο κ. Κολυδάς τόνισε χαρακτηριστικά πως αυτή η παρατεταμένη διάρκεια των Αλκυονίδων ημερών δεν έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 40 χρόνια.

Προτεινόμενα