Πρόβλεψη Μαρουσάκη: Έρχεται δεύτερο πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας στην Αττική – Θα αυξηθεί η χιονόπτωση

Πρόβλεψη Μαρουσάκη: Τι ανέφερε ο μετεωρολόγος για τα χιόνια που θα πέσουν στην Αττική τις επόμενες ώρες

Πρόβλεψη Μαρουσάκη: Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει νέο, ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας στην Αττική. Όπως ανέφερε μιλώντας στο OPEN, τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν τις επόμενες ώρες στη Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο οι χιονοπτώσεις μετατοπίζονται προς τα νότια και ανατολικά και επομένως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην Αττική. Αυτή την ώρα διανύουμε το πρώτο τμήμα, ενώ το δεύτερο κύμα θα εμφανιστεί το πρωί της Τρίτης 16/2.

Τα χιόνια αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα στην Αττική μέχρι και το απόγευμα και ύστερα θα βελτιωθούν. Όμως από τα ξημερώματα της Τρίτης έως και αργά το βράδυ θα ξεκινήσουν και πάλι οι χιονοπτώσεις.

Σήμερα οι χιονοπτώσεις εξακολουθούν να είναι πυκνές σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Μάλιστα η κακοκαιρία που έχει πλήξει την Ελλάδα, κατέβασε το θερμόμετρο μέχρι και στους -19,9 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη. Δρόμοι έχουν κλείσει, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ διακοπές ρεύματος έχουν πραγματοποιηθεί σε περιοχές της χώρας.

Πέρα από τις προβλέψεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη, δείτε την πρόγνωση για τον καιρό αύριο 16/2 στη χώρα

Στα δυτικά αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός αύριο 16/2. Στα βόρεια, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις. Κατά τόπους πυκνές θα είναι σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, νησιά βορείου και ανατολικού Αιγαίου και Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Στο Αιγαίο αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ο παγετός θα είναι ολικός στα βόρεια και κεντρικά.

Related posts

Τα πάνω-κάτω με την αφρικανική σκόνη – Τότε ερχεται νέο κύμα και θα είναι πιο δυνατό

Άκυρο ότι ξέραμε: Μεγάλη Εβδομάδα με 28άρια στην Αθήνα – Η αφρικανική σκόνη φεύγει, έρχονται βροχές και χιόνια

Άσχημη εξέλιξη – Τι έρχεται μετά την αφρικανική σκόνη