Σάκης Αρναούτογλου: Χιόνια από την Παρασκευή – Οι περιοχές που θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα

Σάκης Αρναούτογλου: Μετά τις ηλιόλουστες ημέρες έρχεται χειμωνιάτικο σκηνικό

Γνωρίζαμε πως οι πρώτες ημέρες του Γενάρη θα είναι ιδιαίτερα ηλιόλουστες, αλλά όσο τις χαρήκαμε… τις χαρήκαμε. Είναι ώρα να υποδεχθούμε τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια.

Οι μέρες με ηλιοφάνεια λοιπόν φθάνουν στο τέλος τους, καθώς, , από την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ο καιρός γίνεται πιο κρύος.

Οι μέρες με ηλιοφάνεια φθάνουν στο τέλος τους, καθώς, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ο καιρός γίνεται πιο κρύος με βροχές και χιόνια. «Από την ερχόμενη Παρασκευή και σταδιακά, η ανοιξιάτικη φάση του καιρού των τελευταίων ημερών φτάνει στο τέλος της», αναφέρει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, «αλλάζει ο καιρός σταδιακά αρκετά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι – απόγευμα της Παρασκευής οι όποιες βροχές της δυτικής Ελλάδας θα περπατήσουν ανατολικότερα. 

Οι δηλώσεις του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών

Σε δηλώσεις του  ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει  πως «δεν είναι μόνο στην Ελλάδα όπου ο καιρός κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζει με χαρακτηριστική την απουσία χιονοπτώσεων ακόμα και στα βουνά εδώ και μέρες! Ανάλογες καιρικές συνθήκες επικρατούν και σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης εκτός της Σκανδιναβίας! Μια σύγκριση από την κοιλάδα Kalser στην αυστριακές Άλπεις δείχνει ένα φανταστικό χειμερινό τοπίο στα τέλη Νοεμβρίου σε αντίθεση με τις τελευταίες ημέρες όπου χιόνι συναντά κανείς από το υψόμετρο των 2000 μέτρων και πάνω. Από την ερχόμενη βδομάδα όμως η κατάσταση θα είναι τελείως διαφορετική με τα χιονοδρομικά μας κέντρα να δέχονται ιδιαίτερα αξιόλογες χιονοπτώσεις και πολλά εκατοστά φρέσκου χιονιού!». 

Χιόνια θα πέσουν στις Βορειοδυτικές περιοχές της Ελλάδας και στα βορειανατολικά τμήματα της χώρας.  Όπως στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία στην Ήπειρο, στην Φλώρινα, στην Κοζάνη και στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

Tα πάνω κάτω με τον καιρό – Έρχονται όλες οι εποχές μαζί

Καιρός: Η πρώτη πρόβλεψη για το καλοκαίρι δεν είναι καθόλου καλή

Έρχεται αφρικανικός καιρός στην Ελλάδα