Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας 10 ημερών με βροχές, μπόρες και καταιγίδες – Που θα χτυπήσει

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας με βροχές, μπόρες και καταιγίδες.

Σάκης Αρναούτογλου: Σχετικά καλός θα είναι ο καιρός μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή. Όμως, ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί πως έρχεται κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα οξυνθεί την προσεχή Δευτέρα και θα διαρκέσει τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το Σάκη Αρναούτογλου

Λιακάδα θα έχουμε σε όλη τη χώρα το πρωί της Πέμπτης. Και αυτό λόγω ψυχρών αερίων μαζών, με τη μορφή βορειοδυτικών ανέμων, ου θα εισέλθουν στην Ελλάδα από την Ευρώπη.

Θα δημιουργήσουν πολύ καλή ορατότητα, που θα διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης. Ούτε η σκόνη, ούτε η υγρασία θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Κυρίως στο ορεινά της Στερεάς, αλλά κυρίως στα ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης. Εκεί ενδέχεται να σημειωθούν παρωδικές βροχές, με τη μορφή μπόρας.

Τα εν λόγω φαινόμενα δεν θα κρατήσουν πολύ και προς το βράδυ και ξανανοίξει ο καιρός. Κάποιες συννεφιές θα έχουμε μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα πολύ-πολύ βορειοανατολικά ηπειρωτικά επίσης τμήματα.

Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου από Πέμπτη και μετά

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα έχει αρκετό κρύο, κυρίως σε ορεινά τμήματα, με τις τιμές της θερμοκρασίας να είναι μονοψήφιες, από τα ορεινά της Πελοποννήσου μέχρι και τη Θράκη. Ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει ακόμη και στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Αργότερα μέσα στη μέρα η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά και θα φθάσει μέχρι και τους 28 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 16 μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης καλός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 15 μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός και μόνο στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρα μας θα έχουμε κάποιες συννεφιές. Πιθανότητα για κάποιες μπόρες υπάρχει μόνο για τα ορεινά-ημιορεινά τμήματα των νομών Δράμας, Καβάλας, ίσως και Ξάνθης.

Το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ σε όλη τη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Λίγα σύννεφα θα έχει μόνο κατά τόπους, στις πολύ-πολύ ορεινές περιοχές, κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας.

Η πιθανότητα για κάποιες τοπικές μπόρες περιορίζεται στα πολύ-πολύ ορεινά τμήματα από τους νομούς Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης. Στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει μόνο μια μικρή πιθανότητα να βρέξει ή να ψιχαλίσει στα βουνά.

Η χώρα μας μπαίνει σε μια τροχιά με ιδιαίτερα άστατο καιρό από την προσεχή Δευτέρα, πρώτα στις βορειότερες-βορειοδυτικές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της Δευτέρας και μετέπειτα, αναμένεται να έχουμε μπόρες, βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια, όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα, η επόμενη εβδομάδα, ίσως σε καθημερινή βάση, θα έχει βροχές, μπόρες και καταιγίδες τα μεσημέρια και τα απογεύματα, σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόβλεψή του σε βίντεο

Related posts

Τα Μερομήνια “μίλησαν”: Αναλυτικά ο καιρός το φθινόπωρο και τον χειμώνα

Κατεβάστε τα χειμωνιάτικα: Ο καιρός αλλάζει με απότομο φθινόπωρο, βροχές και κρύο στην Αττική

Ο καιρός έχει τρελαθεί: Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν μετά τον καύσωνα

Έρχεται δύσκολος χειμώνας: Τα Μερομήνια δείχνουν βαρυχειμωνιά με χιόνια και τσουχτερό κρύο

«Καμπανάκι» από Αρναούτογλου για τον καιρό: «Μεγάλη προσοχή την Δευτέρα»

Τα Μερομήνια «μίλησαν» οριστικά: Πότε τα πρωτοβρόχια, τι καιρό θα κάνει όλο τον μήνα

Επιστρέφουν οι βροχές -Τι έρχεται τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Τα Μερομήνια «μίλησαν» για το 2022 – 2023: Έρχεται «σκληρός» χειμώνας, τι καιρό θα έχει τα Χριστούγεννα

Πλησιάζει κακοκαιρία μετά τον τριήμερο καύσωνα – Που θα πέσουν βροχές και καταιγίδες