Σάκης Αρναούτογλου: «Πυκνά χιόνια σε 10 περιοχές τις επόμενες μέρες – Μέχρι 50 εκατοστά χιόνι»

Σάκης Αρναούτογλου: Χειμερινό σκηνικό και πολικές θερμοκρασίες

Θα μας λείψουν οι Μεσογειακές θερμοκρασίες και οι ηλιόλουστες ημέρες, καθώς το σκηνικό του καιρού αλλάζει και φέρνει χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν λοιπόν σε περιοχές της Ελλάδας την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, σε αρκετές περιοχές στην Ελλάδα, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικά η πρόβλεψη καιρού σύμφωνα με τον Σάκης Αρναούτογλου

Ειδικότερα, ο Σ. Αρναούτογλου αναφέρει «Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια κυρίως της Τρίτης 11 του μηνός στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (νομού Τρικάλων Καρδίτσης, Λάρισας και Μαγνησίας) και των δήμων της Ηπείρου που συνορεύουν με αυτούς (δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Μετσόβου και πιθανόν Ζαγορίου), της Βόρειας Στερεάς (νομού Ευρυτανίας Φθιώτιδας και Φωκίδας) με υψόμετρο

όπου κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου εικοσιτετράωρου και μέχρι την Τετάρτη το πρωί, δεν αποκλείεται να σημειωθούν 40 με 50 εκατοστά φρέσκου χιονιού (κατά μέσο όρο) σε συνδυασμό με πολύ ισχυρούς ανέμους, καθιστώντας την οδήγηση ιδιαίτερα επικίνδυνη!

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-01-2022

Στα δυτικά προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και από τις απογευματινές ώρες στην υπόλοιπη ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα γίνουν ανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και αρχικά στο νότιο Αιγαίο δυτικοί με την ίδια ένταση. Το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 08 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 14 βαθμούς και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Πρόβλεψη καιρού όλης της εβδομάδας από τον Σάκη Αρναούτογλου

ΤΡΙΤΗ 11-01-2022

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αρχικά θα είναι νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα γίνουν βόρειοι με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 14 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-01-2022

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα, που πιθανώς στα κεντρικά και νότια να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι αρχικά δυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στη βόρεια και ανατολική χώρα όπου θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 13-01-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στην ηπειρωτική χώρα θα σημειωθεί παγετός κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως νωρίς το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Related posts

Μερομήνια 2024: Αποκαλύφθηκε τι καιρό θα κάνει από Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο

Έρχονται τα πάνω κάτω με τον καιρό – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και την Πρωταπριλιά

Καιρός: Μην πλένεται τα αμάξια σας – Τι θα έρθει τις επόμενες ώρες