Στα «λευκά» η Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες χιονοπτώσεις σε Χορτιάτη και Φίλυρο

by Εύα Ζαχαριάδη

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Χορτιάτη και Φίλυρο

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη συμπρωτεύουσα και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ξύπνησαν σε «λευκό» τοπίο. Ειδικότερα, οι κάτοικοι στον Χορτιάτη και στο Φίλυρο είδαν να το στρώνει από τις χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί.

Χιονόπτωση σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί, Πέμπτη 26/1, στην περιοχή του Φιλύρου, με το διαφαινόμενο κύμα κακοκαιρίας να προελαύνει σιγά – σιγά και στη βόρεια Ελλάδα. Το «έστρωσε» και στον Χορτιάτη. Το χιόνι είχε καλύψει σχεδόν τα πάντα, εκτός από τους κεντρικούς δρόμους. Στο Φίλυρο, εθελοντικό όχημα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και αλατιέρα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη βρίσκονται από τα ξημερώματα στην πλατεία του χωριού, καθώς η χιονόπτωση αρχικά ήταν σθεναρή, ενώ σταδιακά ανέβηκε η έντασή της. 

Στα «λευκά» η Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες χιονοπτώσεις σε Χορτιάτη και Φίλυρο

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εικόνες από το χιονισμένο τοπίο

Στα «λευκά» η Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες χιονοπτώσεις σε Χορτιάτη και Φίλυρο

Η χιονόπτωση στο Φίλυρο είναι ελαφριά μεν αλλά έντονη, με τον μηχανισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων να βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με πληροφορίες, διασκορπισμένα μηχανήματα της Περιφέρειας -έργου και εκχιονοστικά- βρίσκονται ήδη επί ποδός και  θα επεμβαίνουν όπου αυτό είναι αναγκαίο, ενώ 6.500 τόνοι αλατιού βρίσκονται στις αποθήκες.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo