Βαρύς χειμώνας με πολλά χιόνια στην Ευρώπη: Έρχεται «πολική δίνη» – Που θα «χτυπήσει» κατά τον Σάκη Αρναούτογλου

Σάκης Αρναούτογλου: Βαρύς χειμώνας με πολλά χιόνια στην Ευρώπη

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στο κλιματικό φαινόμενο, που αναμένεται να πλήξει τις χώρες της Ευρώπης το φετινό χειμώνα.

Το φαινόμενο Λα Νίνια, σύμφωνα με πληροφορίες επηρεάζει τις καιρικές συνθήκες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, ωστόσο όπως φαίνεται θα επηρεάσει και την Ευρώπη τον επερχόμενο χειμώνα.

Φαινόμενο Λα Νίνια: Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα κατά τον Σάκη Αρναούτογλου

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες στη χώρα, σκηνικό που μπορεί να συνεχίσει έτσι και τον χειμώνα δηλώνει ο επικεφαλής του Accuweather, Tyler Roys.

Αν επαληθευτούν τα προγνωστικά για την ανατολική και νότια Ευρώπη η «Πολική Δίνη» που θα προκαλέσει η Λα Νίνια μπορεί να δημιουργήσει στη χώρα μας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και να φέρει χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Να αναφέρουμε πως στο φαινόμενο Λα Νίνια έχει αναφερθεί και ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος σημείωσε πως επηρεάζει κυρίως την Ανατολική και την Κεντρική Ευρώπη, τονίζοντας πως για την ώρα οι προβλέψεις που γίνονται είναι για το αν ο χειμώνας θα είναι «βαρύς» ή ήπιος.

Σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Περιορισμένα επεισόδια του φαινομένου, δεν μπορούν να δώσουν σοβαρά στατιστικά συμπεράσματα. Επιστημονικές αναλύσεις όσον αφορά στη σχέση μεταξύ La Niña και El Nino και τον καιρό στην Ευρώπη υπάρχουν, όμως δεν δείχνουν κάποια σαφή συσχέτιση με τον καιρό που επικρατεί τους χειμώνες στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης μαζί και της χώρα μας. Οι καιρικές προβλέψεις για τον χειμώνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι απλά εικασίες και τίποτα παραπάνω!».

Related posts

Αφρικανική σκόνη: Πόσο επικίνδυνη είναι, οι 7 επιδράσεις στην υγεία μας και πως να προφυλαχθούμε

Καιρός: Σπάνιο φαινόμενο θα «σαρώσει» τη χώρα – Η εξήγηση του Θοδωρή Κολυδά

Δυσάρεστα σήμερα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για το Πάσχα