«Xειμώνας Tέλoς, ανεβάστε στις ντουλάπες τα χειμωνιάτικα»: Auτń είναι η τελευταíα μέρα που θα κάνει κρύo στην Ελλάδα

«Xειμώνας Tέλoς, ανεβάστε στις ντουλάπες τα χειμωνιάτικα»: Auτń είναι η τελευταíα μέρα που θα κάνει κρύo στην Ελλάδα

Ο χειμώνας πλησιάζει στο τέλος του και οι κρύες μέρες φτάνουν σιγά-σιγά στο τέλος τους, αν και η τελευταία κρύα εβδομάδα παραμένει έντονα ψυχρή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η τελευταία ψυχρή εβδομάδα του χειμώνα

Οι τελευταίες προγνώσεις του καιρού υποδεικνύουν πως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, όμως αναμένονται σημαντικές αλλαγές από τα μέσα του μήνα.

Η εβδομάδα που ξεκινάει φαίνεται πως θα είναι η τελευταία με εξαιρετικά κρύες συνθήκες για φέτος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Όπως ανέφερε, η θερμοκρασία σε περιοχές όπως το Οχυρό Νευροκόπι φτάνει τους -10 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο για φέτος.

Οι κρύες ημέρες συνεχίζουν να επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε περιοχές όπως η Φλώρινα και το Παρανέστι Δράμας η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ -6 και -9 βαθμών. Ωστόσο, μετά την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, οι καιρικές συνθήκες αναμένονται να διαφοροποιηθούν, με την ψυχρή ατμόσφαιρα να υποχωρεί και να εισέρχονται πιο ζεστές αέριες μάζες.

«Xειμώνας Tέλoς, ανεβάστε στις ντουλάπες τα χειμωνιάτικα»: Auτń είναι η τελευταíα μέρα που θα κάνει κρύo στην Ελλάδα

Βροχές και χιονοπτώσεις τις επόμενες μέρες

Αναμένονται αλλαγές στον καιρό, με βροχές να κάνουν την εμφάνιση τους στα δυτικά και τα ηπειρωτικά της χώρας. Ειδικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα σημειωθούν έντονες βροχές και χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή για μία τελευταία εβδομάδα, αλλά σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η σφοδρή ψυχρή περίοδος φτάνει στο τέλος της και δεν αναμένεται να υπάρξει άλλη τόσο κρύα εβδομάδα πριν από τις 15 Μαρτίου.

Η θερμοκρασία στην Αττική και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται να παραμείνει σε πιο ήπιους ρυθμούς, με το κρύο να υποχωρεί και να διαδέχονται πιο ήπιες καιρικές συνθήκες.

Πέθανε η αρχόντισσα της πίστας: Θρήνος για την Ελληνίδα τραγουδίστρια

Οι άνθρωποι που είναι καλόψυχοι αλλά δεν έχουν πολλούς φίλους συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 9 συμπεριφορές

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ζήτησε να σβήσουν τα καπνογόνα σε συναυλία στο Ηράκλειο: «Δύο άνθρωποι κάηκαν εδώ δίπλα μας»

Καίγεται παντού η χώρα μας, δεκάδες απεγκλωβισμοί – Καταιγισμός 112

Αυτό δεν το έχει κάνει για καμία άλλη: Ο Κωνσταντίνος Βασάλος δημοσίευσε για 1η φορά φωτογραφία με την καλλονή σύντροφό του Δανάη Βαρθολομάτου και «ρίχνει» το Instagram

Προτεινόμενα