29χρονη θα κληρονομήσει 1 δισεκατομμύριο και είναι έτοιμη να το μοιράσει στον κόσμο – «Δεν θέλω τα λεφτά μου»

by Τόνια Τζαφέρη

29χρονη: Θα δώσει τα χρήματα σε φιλανθρωπίες

Ιστορίες σαν αυτή της 29χρονης Μαρλέν σε κάνουν να πιστεύεις σε θαύματα, αφού όχι μόνο κληρονόμησε 1 δις, αλλά μάλιστα δεν θέλει να τα κρατήσει και προτιμά να τα δωρίσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η 29χρονη Μαρλέν Ένγκελχορν είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Αυστρία, καθώς η οικογένειά της ίδρυσε την φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Mannheim, ενώ η γιαγιά της έχει υπό την ιδιοκτησία της την BASF.

Το γεγονός αυτό συνεπάγει πως κάποια στιγμή η Μαρλέν θα κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία, από την οποία όπως αναφέρει θέλει το 90% να το προσφέρει για να ωφελήσει το ευρύ κοινό.

29χρονη θα κληρονομήσει 1 δισεκατομμύριο και είναι έτοιμη να το μοιράσει στον κόσμο – «Δεν θέλω τα λεφτά μου»

Η 29χρονη, αν και πλούσια, δεν έχει υιοθετήσει τις συνήθεiες και την στάση που κρατούν, άτομα του κύκλου της. Αντιθέτως, η Μαρλέν συνυπέγραψε πρόσφατα μαζί με άλλους 100 εκατομμυριούχους από εννέα χώρες μια ανοιχτή επιστολή προς τις κυβερνήσεις, ζητώντας μόνιμο ετήσιο φόρο περιουσίας για τη μείωση της ακραίας ανισότητας και τη δημιουργία εσόδων για τη βιώσιμη αύξηση των δημόσιων υπηρεσιών όπως η υγειονομική περίθαλψη.

«Δεν κατάφερα τίποτα, δεν έκανα καμία δουλειά γι’ αυτό» δήλωσε η 29χρονη Μαρλέν σε συνέντευξή της στο γερμανικό δίκτυο n-tv.

«Είναι αυθάδεια προς την κοινωνία που μου επιτρέπεται να έχω αυτή τη δύναμη», λέει στο Γερμανικό δίκτυο για το κίνητρό της και προσθέτει «Θέλω να φορολογηθώ, γι’ αυτό παλεύω. Όλα τα άλλα θα τα δούμε τότε».

«Φαίνεται ότι είναι σημαντικό για τους περισσότερους από τους πλούσιους η δύναμη πίσω από τα χρήματά τους να παραμένει κρυμμένη. Αυτό είναι αδιαφανές και επικίνδυνο, γιατί έτσι δεν φαίνεται πόσο μεγάλη επιρροή μπορούν να αποκτήσουν τα άτομα αυτά χάρη στον πλούτο τους. Η κληρονομιά μου μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για δημόσια συζήτηση», τονίζει.

29χρονη θα κληρονομήσει 1 δισεκατομμύριο και είναι έτοιμη να το μοιράσει στον κόσμο – «Δεν θέλω τα λεφτά μου»

«Σε μια δημοκρατία, η εξουσία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Είναι άδικο και αντιδημοκρατικό όταν λίγοι άνθρωποι κληρονομούν τεράστια χρηματικά ποσά και οι περισσότεροι, όχι. Θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ποιος δημιούργησε αυτή την περιουσία – όχι εγώ.

Αυτοί ήταν οι άνθρωποι της εταιρείας. Ξεκινώντας από την Böhringer Mannheim, την εταιρεία στην οποία είχε μετοχές ο αείμνηστος παππούς μου, μέχρι τις εταιρείες στις οποίες επενδύονται σήμερα τα χρήματα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ωφελούνται, παρά μόνο εγώ» κατέληξε.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo