3+1 «μαγικοί» τρόποι για να ψήσεις το τοστ σου αν δεν έχεις τοστιέρα

by Τόνια Τζαφέρη

Τοστ: Μην σκας αν δεν έχει τοστιέρα να το ψήσεις

Είτε κάηκε η τοστιέρα, είτε δεν έχεις προλάβει να πάρεις στο καινούργιο σου σπίτι… είτε για χίλιους δυο λόγους να θες να φας τοστ και να μην έχεις τοστιέρα… έχεις ακόμη επιλογές για να το ψήσεις και να γίνει εξίσου νόστιμο!

Το τοστ, είναι ένα εύκολο σνακ που μπορείς να το φας ανά πάσα στιγμή της ημέρας. Μπορεί βέβαια να γίνει νοστιμότατο, προσθέτοντας τα κατάλληλα υλικά.

3+1 «μαγικοί» τρόποι για να ψήσεις το τοστ σου αν δεν έχεις τοστιέρα

Ας πούμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα τοστάκι για την λιγούρα. Τι συμβαίνει αν δεν έχουμε τοστιέρα ή αν μας έχει χαλάσει; Συμβαίνουν κι αυτά τα απρόοπτα! Υπάρχει πάντα η επιλογή να φας το τοστ σου άψητο και κρύο, ειδικά αν πεινάς πολύ και βιάζεσαι.Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να φτιάξεις και να ψήσεις ένα τοστ χωρίς τη βοήθεια της τοστιέρας. Βρήκαμε 4 τρόπους που δεν είχες φανταστεί και σου τους παρουσιάζουμε. Πριν όμως από αυτούς σου έχουμε και ένα πιο… ιδιαίτερο τρόπο.

Περισσότεροι τρόποι να ψήσεις τοστ χωρίς τοστιέρα

1. Στη σχάρα του φούρνου

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βάλεις το ψωμί του τοστ πάνω στην σχάρα του φούρνου. Αλλιώς, ψήσε το ψωμί στη μεσαία σχάρα για δέκα λεπτά, γυρνώντας το ενδιάμεσα.

2. Χρησιμοποίησε τις εστίες της κουζίνας

Μπορείς να ψήσεις τοστ και στα μάτια της κουζίνας. Πάρε ένα τηγάνι, τις φέτες του ψωμιού και λίγο βούτυρο. Λιώσε το βούτυρο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά και ψήσε τις φέτες και από τις δυο πλευρές. Έτσι, μπορείς να φτιάξεις και γαλλικό τοστ.

3+1 «μαγικοί» τρόποι για να ψήσεις το τοστ σου αν δεν έχεις τοστιέρα

3. Μπάρμπεκιου

Αν έχεις έξω χώρο με μπάρμπεκιου ή και χωρίς, μπορείς να ψήσεις το τοστ σου παραδοσιακά. Άναψε προσεκτικά μια φωτιά αν πληροί ο εξωτερικός χώρος τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

4. Χρησιμοποίησε μικροκύματα

Βάλε σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας την φέτα του ψωμιού και ζέστανέ την στον φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό. Το ψωμί του τοστ θα γίνει αφράτο και θα ροδίσει.

Το τοστ σου είναι έτοιμο και τέλειο!

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν