«33 χρόνια καριέρας, δεν είδα παρόμοιο περιστατικό»: Iατροδικαστής Κουτσάφτης για θρίλερ στην Πάτρα

by Τόνια Τζαφέρη
«33 χρόνια καριέρας, δεν είδα παρόμοιο περιστατικό»: Iατροδικαστής Κουτσάφτης για θρίλερ στην Πάτρα

Yπόθεση Πάτρας: Μια ανάσα πριν την λύση του θρίλερ

Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, όπου οι αρχές αποκαλύπτουν όλο και περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες αποδεικνύουν αυτό που όλοι φοβόντουσαν, δηλαδή πως τα τρία παιδιά στην Πάτρα δεν πέθαναν αλλά δολοφονήθηκαν.

Για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στο Newsbomb.gr ο πιο γνωστός – από τις δεκάδες υποθέσεις που έχει λύσει – ιατροδικαστής των τελευταίων δεκαετιών.

Ο λόγος για τον Φίλιππο Κουτσάφτη ο οποίος μας τόνισε ότι στα 33χρονια της καριέρας του δεν έχει δει ξανά υπόθεση σαν αυτής της Πάτρας. Ο ίδιος συνέστησε προσοχή και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι συναδέλφοί του που έχουν αναλάβει την υπόθεση θα βρουν την άκρη του νήματος για τους θανάτους των τριών παιδιών που έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία τους τελευταίους μήνες.

«33 χρόνια καριέρας, δεν είδα παρόμοιο περιστατικό»: Iατροδικαστής Κουτσάφτης για θρίλερ στην Πάτρα

«Πιστεύω, από αυτά που έχω ακούσει, ότι το θέμα είναι σοβαρό. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα καταλήξει. Αυτήν τι στιγμή ότι και να πούμε είναι εικασίες εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα», ανέφερε ο ιατροδικαστής, Φίλιππος Κουτσάφτης.

«Έχω εμπιστοσύνη ότι οι συνάδελφοί μου θα δώσουν τις απαντήσεις», δηλώνουν οι αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Πάτρας

Και πρόσθεσε: «Ωστόσο θα πρέπει να σας πω ότι 33χρόνια στην καριέρα μου δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο περιστατικό. Να υπάρχουν δηλαδή σε μια οικογένεια τρεις θάνατοι ανήλικων παιδιών χωρίς να έχει βρεθεί η αιτία. Η υπόθεση απαιτεί διερεύνηση και μεγάλη προσοχή. Έχω εμπιστοσύνη ότι οι συνάδελφοί μου θα δώσουν τις απαντήσεις».

Ένα εύρημα το οποίο συνδέει το θάνατο της Τζωρτζίνας με εκείνους των αδελφών της, Μαλένας και Ίριδας, εντοπίζεται αρχικά από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται στην 9χρονη και προσδίδει διαφορετική τροπή στο θρίλερ της Πάτρας, με τους αιφνίδιους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Τη στιγμή που η έρευνα είναι σε εξέλιξη, η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκάλυψε ότι το εύρημα το οποίο προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση του κ. Μπουζιάνη είναι το πνευμονικό οίδημα.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές «πηγές» με τις οποίες επικοινώνησε η «Μπαμ», θεωρείται πλέον ξεκάθαρο ότι στο τέλος της ημέρας οι αρμόδιοι επιστήμονες θα καταφέρουν να συνδέσουν τους τρεις θανάτους, διότι, όπως χαρακτηριστικά λένε, όλοι επήλθαν εν μέσω πνευμονικού οιδήματος.

Την ίδια στιγμή, ιατρικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε η εφημερίδα επεσήμαναν ότι «στα αίτια πρόκλησης του πνευμονικού οιδήματος, το οποίο είναι εύρημα μη ειδικό, εκτός από παθολογικά αίτια είναι και η ασφυξία από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Περισσότερες πληροφορίες για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Τζωρτζινα, μετά την ανακοπή που υπέστη στις 11 Απριλίου, διερευνήθηκε από καρδιολόγους και πλήθος άλλων ιατρών, υποβλήθηκε σε πολλαπλές εξετάσεις και δεν διαπιστώθηκε καμία παθολογική αιτία ικανή να προκαλέσει ανακοπή.

Άρα τα αίτια της ανακοπής θα πρέπει να αναζητηθούν σε εξωτερική επίδραση και η απόφραξη των αεροφόρων οδών είναι γνωστό ότι προκλαεί ασφυξία και ανακοπή.

Η Μαλένα απεβίωσε στις 13 Απριλίου 2019, νοσημελευόμενη και ενώ είχαν προηγηθεί εξετάσεις πνευμονολογικές και αιματολογικές και καμία εσωτερική παθολογία δεν είχε διαγνωστεί, ικανή να προκαλέσει θάνατο εν μέσω έντονου πνευμονικού οιδήματος.

Η Ίριδα ανευρέθη στην κούνια της με ένα πανάκι με κηλίδες από αίμα, όπως η ίδια η κυρία Πισπιρίγκου είπε στην τηλεόραση και στην εκπομπή της κυρίας Νικολούλη και ενώ είχε τραύμα στο εσωτερικού του στόματος.

Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε καταπιεί τασάκι με γόπες κι έμεινε ένα μήνα στην εντατική

«33 χρόνια καριέρας, δεν είδα παρόμοιο περιστατικό»: Iατροδικαστής Κουτσάφτης για θρίλερ στην Πάτρα

Παράλληλα, μία απίστευτη καταγγελία σχετικά με τη μικρή Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο από τα τρία αδερφάκια που πέθαναν ξαφνικά στην Πάτρα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ιατρικό της φάκελο, το κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο του Ρίου όταν ήταν ενός έτους επειδή είχε καταπιεί ένα τασάκι γόπες.

«Πήγε στο νοσοκομείο έχοντας ένα ατύχημα. Είχε καταπιεί σχεδόν ένα τασάκι γόπες και χρειάστηκε να παραμείνει στην εντατική για περίπου ένα μήνα», ανέφερε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα.

Υπόθεση Πάτρας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση», τόνισε ο κ. Λέων.

Λίγο αργότερα η Σίσσυ Χριστήδου επεσήμανε στον αέρα ότι επικοινώνησε με την εκπομπή πολύ στενό μέλος της οικογένειας διαψεύδοντας το περιστατικό.

Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος το περιστατικό αυτό είναι καταγεγραμμένο στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας σημειώνοντας ότι «το 2014 διεκομίστηκε στο Νοσοκομείο της Πάτρας γιατί είχε υποστεί δηλητηρίαση μετά από κατάποση τσιγάρων».

Για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στην εκπομπ