Διέρρευσε ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος

by Newsroom i-diakopes.gr
Διέρρευσε ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος

Το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος είναι δυσοίωνο, μετά και τον αποκλεισμό από την Γεωργία στην Τιφλίδα και ο επόμενος “εκλεκτός” απασχολεί ήδη τους ιθύνοντες της ΕΠΟ.

Η Εθνική ομάδα δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στοιχήματος και ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 στο “Μπόρις Παϊχάτζε” από τη Γεωργία, μένοντας έτσι εκτός Euro 2024.

Ως επακόλουθο αυτής της αποτυχίας, ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποχωρήσει από τον “γαλανόλευκο” πάγκο και ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες για τον αντικαταστάτη του.

Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ από κοντά είναι και ο Φερνάντο Σάντος. Ο Σέρβος πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στο ελληνικό κοινό, αλλά έχει κερδίσει και τον σεβασμό όλων των παικτών της Stoiximan Super League. Επίσης, η θητεία του στους “πράσινους” τον έκανε να έχει ένα καλό επίπεδο γνώσεων από τα τεκταινόμενα του ελληνικού χώρου.

Από τη μεριά του Πορτογάλου, το μέλλον του στη Μπεσίκτας δεν είναι εξασφαλισμένο. Ο τουρκικός σύλλογος βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super Lig και κινδυνεύει να διαψεύσει τις στοιχηματικές εταιρίες και να μείνει εκτός Ευρώπης.

Συνεπώς, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τον Ουρουγουανό να αποχωρεί από το “τιμόνι” της Εθνικής, αυτές είναι οι δύο επικρατέστερες λύσεις.

Αν η ΕΠΟ έχει κάποια άλλη κατά νου, θα το δείξει η πορεία. Το σίγουρο πάντως, είναι πως η προσπάθεια να προκριθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, θα πραγματοποιηθεί υπό άλλη ηγεσία.

Προτεινόμενα