5χρονος με σπάνια ασθένεια περπατά για πρώτη φορά, διαψεύδοντας τους γιατρούς

by Τόνια Τζαφέρη
5χρονος με σπάνια ασθένεια περπατά για πρώτη φορά, διαψεύδοντας τους γιατρούς

«Έκανε ένα – δύο βήματα μόνος του στο παρελθόν, αλλά έπεφτε αμέσως.

Πρόκειται για μια πραγματικά συγκλονιστική ιστορία που συγκινεί και δίνει δύναμη και ελπίδα για όσους το προσπαθούν να μην το παρατήσουν ποτέ.

Ο 5χρονος Κάμντεν Μπρουκς Χάνσον κάνει μόνος του βηματάκια μέσα στο σπίτι του με τη συγκινημένη μητέρα του να περιγράφει τη στιγμή ως κάτι το απίστευτο. Λογικό η μητέρα του να το θεωρεί απίστευτο, αφού οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι το παιδί τους δεν θα περπατήσει ποτέ. Ο Κάμντεν Μπρουκς Χάνσον τους διέψευσε!

Ο μικρούλης πάσχει από παρεγκεφαλιδική ατροφία, μία εκφυλιστική κατάσταση, που επηρεάζει το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει λειτουργίες όπως η ισορροπία, η ομιλία και ο συντονισμός. Ο Κάμντεν από την Τζόρτζια των ΗΠΑ υποβάλλεται σε φυσιοθεραπείες από 18 μηνών. «Έκανε ένα – δύο βήματα μόνος του στο παρελθόν, αλλά έπεφτε αμέσως. Πολλοί γιατροί και θεραπευτές μας είχαν πει ότι δεν θα περπατούσε ποτέ μόνος και δείτε τον τώρα!», λέει η μητέρα του, Μάντι.

5χρονος με σπάνια ασθένεια περπατά για πρώτη φορά, διαψεύδοντας τους γιατρούς

Το βίντεο με τον μικρό που περπατά μόνος για πρώτη φορά

Το βίντεο, στο οποίο ο μικρός περπατά μόνος, φορώντας ένα κόκκινο μπλουζάκι έχει ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια θεατές, από τη στιγμή που αναρτήθηκε στο Twitter, το περασμένο Σάββατο. Η μητέρα τονίζει ότι η οικογένεια έχει λάβει άπειρα μηνύματα υποστήριξης από όλον τον κόσμο.

«Οτιδήποτε ολοκληρώνει ο Κάμντεν, μικρό ή μεγάλο, το πανηγυρίζουμε, αλλά το να τον βλέπουμε να κάνει τόσα πολλά βήματα μόνος του και να νιώθει υπέροχα που τα κατάφερε είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα. Είμαστε περήφανοι κι ευλογημένοι που είναι γιος μας», συνεχίζει η μητέρα.

“Ο 5χρονος Κάμντεν δείχνει τόση αγάπη στους δασκάλους και τους συμμαθητές του”

Περιγράφει το γιο της ως ένα πολύ χαρούμενο αγοράκι που του αρέσει να κάνει αστεία και τους γύρω του να γελούν.
«Πέρυσι στην τάξη του στον παιδικό σταθμό κέρδισε το βραβείο της Μεγαλύτερης Καρδιάς ανάμεσα σε 22 μαθητές, επειδή η δασκάλα του είπε, ότι πάντα δείχνει τόση αγάπη στους δασκάλους και τους συμμαθητές του», προσθέτει η Μάντι.

Δυστυχώς, όμως, η κατάστασή του επιδεινώνεται και τα γενετικά τεστ δεν έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να δείξουν πιο γονίδιο ευθύνεται για την πάθηση του παιδιού, κάτι που αγχώνει τους γονείς για το μέλλον του.

Το παιδί έχει εισαχθεί στο Δίκτυο Μη Διαγνωσμένων Ασθενειών, μία μελέτη η οποία ίσως δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη μυστηριώδη ασθένεια.

Προτεινόμενα