8χρονος ξεσπάσει σε λυγμούς μόλις βλέπει το πρώτο του κρεβάτι

by Τόνια Τζαφέρη

Το νεαρό αγόρι ζούσε για χρόνια υπό συνθήκες φτώχειας και στον δρόμο

Είναι και κάποιες ιστορίες, πόσο μάλλον πραγματικές, οι οποίες σου υπενθυμίζουν την αξία όλων όσων θεωρείς δεδομένα, αλλά και την ανθρωπιά που ακόμη κάποιοι άνθρωποι ”υπηρετούν” με πάθος.

Ένα αγόρι μόλις 8 χρονών, ο Daeyrs, μαζί με τη μητέρα του την Dionna ήταν άστεγοι για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Η Dionna , που εργαζόταν ως ασκούμενη νοσοκόμα, έχασε ξαφνικά τη δουλειά της. Λίγο καιρό αργότερα έχασε και το σπίτι τους γιατί δεν είχε χρήματα για το ενοίκιο.

Οι δυο τους, όλα αυτά τα χρόνια, αναγκάστηκαν να μείνουν σε διάφορα κρατικά καταλύματα για αστέγους, με μοναδικά έπιπλα μερικές καρέκλες, 2-3 κουβέρτες κι ένα φουσκωτό στρώμα στο πάτωμα, όπου κοιμόταν το μικρό αγόpι.

Ο κοινωνικός λειτουργός που άλλαξε την ζωή του 8χρονου αγοριού

Μετά από κάποιο διάστημα, κατάφεραν να βρουν σπίτι από το κράτος. Η νέα τους στέγη βρισκόταν στο Μίσιγκαν και το μόνο που ήθελε τώρα πια ο μικρός Daeyrs ήταν ένα εντελώς δικό του κρεβάτι. Αυτή του την επιθυμία την εξέφρασε τα Χριστούγεννα στον Άγιο Βασίλη.

Ένας κοινωνικός λειτουργός που χειριζόταν την υπόθεση της οικογένειας απευθύνθηκε στη φιλανθρωπική οργάνωση Humble Design. Η οργάνωση προσέφερε δωρεάν την επίπλωση για όλο το σπίτι. Διάλεξαν χρησιμοποιημένα έπιπλα σε άριστη κατάσταση και γέμισαν το σπίτι, βάζοντάς τα σε μια όμορφη διαρρύθμιση.

8χρονος ξεσπάσει σε λυγμούς μόλις βλέπει το πρώτο του κρεβάτι

Ο μικρός έμεινε άφωνος όταν αντίκρισε το πλήρες επιπλωμένο και διακοσμημένο δωμάτιό του. Έβαλε κλάματα μέσα στην αγκαλιά της μητέρας του! Ένα γεμάτο δωμάτιο με κρεβάτι, καρέκλες, μαξιλάρια και παιχνίδια. Η χριστουγεννιάτικη ευχή του πήρε σάρκα κι οστά και ήταν πια μπροστά στα μάτια του. Η έκφραση του προσώπου του τα λέει όλα.

8χρονος ξεσπάσει σε λυγμούς μόλις βλέπει το πρώτο του κρεβάτι

Η όλη κινητοποίηση για τη βοήθεια της μονογονεϊκής οικογένειας έγινε σε συνεργασία των κοινωνικών λειτουργών του κράτους, αλλά και μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης. Ο ιδρυτής της οργάνωσης αυτής ήταν ο Treger Strasberg του Humble Design, ο οποίος επέβλεπε την ανακαίνιση του σπιτιού των ονείρων του Daeyrs.

8χρονος ξεσπάσει σε λυγμούς μόλις βλέπει το πρώτο του κρεβάτι

Ιστορία 8χρονου: “Βλέποντας πόσα πολλά σήμαιναν ένα κρεβάτι κι ένα δωμάτιο για τον Daeyrs”

Ο ίδιος δήλωσε: «Μπήκαν σε αυτό το σπίτι αλλά δεν είχαν έπιπλα και κοιμούνται στο πάτωμα. Βλέποντας πόσα πολλά σήμαιναν ένα κρεβάτι κι ένα δωμάτιο για τον Daeyrs, πραγματικά συνειδητοποίησα τι είναι στ’ αλήθεια σημαντικό στη ζωή και ένιωσα ευγνώμων για όλα όσα έχω.

Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που είχε το δικό του δωμάτιο, αλλά και τόσο συγκλονισμένος που μετά από όλα όσα έχει περάσει, έχει πια ένα μέρος για να μείνει και να είναι ένα κανονικό παιδί χωρίς ανησυχίες.»

Το Humble Design πέρασε από την αποθήκη του και συνέλεξε μεταχειρισμένα έπιπλα για την οικογένεια για να κάνει το σπίτι τους να μοιάζει με αληθινό σπίτι.

Αυτή η οικογένεια μπορεί πια να κάνει μια νέα αρχή. Η Dionna και ο γιος της κάθονται στον καναπέ ενθουσιασμένοι με το νέο τους σπίτι.

Ο ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, ο Treger Strasberg, συμπλήρωσε λέγοντας: «Το 2017, βοηθήσαμε 169 οικογένειες να περάσουν από καταφύγια άστεγων και καταχρήσεων. Θέλουμε απλώς να αγκαλιάσουμε κάθε οικογένεια που μας χρειάζεται. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί δε θα κοιμηθεί ξανά στο πάτωμα».

Ένα κρεβάτι ήταν τελικά αυτό που έκανε χαρούμενο τον μικρό της ιστορίας. Σκεφτείτε πόσα παιδιά βρίσκονται σε δεινή θέση και θέλουν απλά το αυτονόητο. Μια στέγη για την οικογένειά τους.

Ας βοηθήσουμε όλοι, τον συνάνθρωπό μας για ένα καλύτερο μέλλον. Ιδίως τα παιδιά. Το αξίζουν άλλωστε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν