Αυστραλία: Έγινε μητέρα στα 51 και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όσες πιστεύουν ότι είναι αργά για να κάνουν παιδί

Αυστραλία: Η ιστορία της Manda και η αποκτηση παιδιου στα 51 της

Είναι μια από τις αρκετές γυναίκες που δεν τα παρατάνε και τελικά κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, ανεξαρτήτως από το τι λέει ο κόσμος και με την βοήθεια της επιστήμης συμβαίνουν θαύματα.

«Δεν μετανιώνω που έγινα πρώτη φορά μητέρα στα 51 κι ας μου λένε κάποιοι ότι είμαι μεγάλη»

Η 54χρονη Manda Epton από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας, ξόδεψε αρκετά χρήματα κι ακόμα περισσότερη ενέργεια σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις μέχρι να γεννήσει τις δίδυμες κόρες της τον Αύγουστο του 2018.

Περισσότερες δηλώσεις από την μητέρα στην Αυστραλία που απέκτησε στα 54 της παιδί

Ωστόσο, ο αγώνας που έδωσε μέχρι να γίνει μαμά, την έκανε να εκτιμήσει ακόμα περισσότερο το δώρο της μητρότητας και πλέον αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δευτερόλεπτο με τα κορίτσια της – σε αντίθεση με τις νεότερες μαμάδες που τις βλέπει να ασχολούνται πολλές ώρες με το κινητό τους τηλέφωνο, όπως αναφέρει.

«Νιώθω ότι στα 54 μου είμαι λίγο πιο σοφή, κι ας μου λένε κάποιοι ότι είμαι μεγάλη για να είμαι μητέρα. Περνάω περισσότερο χρόνο παίζοντας μαζί τους στο πάρκο ή κάνοντας διασκεδαστικές δραστηριότητες, αντί να τις αγνοώ και να είμαι στο τηλέφωνό μου», είπε η ευτυχισμένη μαμά και συνέχισε: «Είχα αρκετά δύσκολη εγκυμοσύνη λόγω ηλικίας αλλά και τα δύο κορίτσια μου βγήκαν απόλυτα χαρούμενα και υγιή».

Αυστραλία: Η περιπέτεια της Manda με την υπογονιμότητα

Η Manda ήταν 39 ετών όταν ξεκίνησε θεραπείες γονιμότητας, παρότι δεν είχε βρει ακόμα τον άνθρωπο με τον οποίο θα έκανε οικογένεια. Τα χρόνια πέρασαν και, αφού δεν γνώρισε ποτέ τον κατάλληλο για πατέρα των παιδιών της, αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της με τη βοήθεια ενός δότη σπέρματος και δότη ωαρίων μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στα 43 της, ο γυναικολόγος της την παρέπεμψε σε έναν ψυχοθεραπευτή για να την βοηθήσει να συμφιλιωθεί με την ιδέα πως μάλλον δεν θα κάνει ποτέ παιδιά. Η ίδια, όμως, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τις προσπάθειες μέχρι που το 2017 κατάφερε να μείνει έγκυος.

Το να επιμείνω να γίνω μητέρα, έστω και μετά τα 50, είναι η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ.

«Πήγα για τον υπέρηχο των επτά εβδομάδων, ανησυχώντας ότι θα αποβάλλω αφού είχα αιμορραγία. Η χαρά μου, όμως, ήταν τεράστια όταν μου είπαν ότι περιμένω δίδυμα», είπε η γυναίκα.

«Σήμερα, περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ με τις κόρες μου και προσπαθώ να είμαι συνέχεια δίπλα τους. Το να επιμείνω να γίνω μαμά, έστω και μετά τα 50, είναι η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ».

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη