Αυτό είναι τελικά το αναλυτικό excel …«πόθεν έσχες» Κασσελάκη – Τι δηλώνει για εισοδήματα, καταθέσεις, ακίνητα

by Newsroom i-diakopes.gr
Αυτό είναι τελικά το αναλυτικό excel …«πόθεν έσχες» Κασσελάκη – Τι δηλώνει για εισοδήματα, καταθέσεις, ακίνητα

Σε γιγαντοοθόνη στο πλαίσιο ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης το ποθέν έσχες του με ένα excel μίας σελίδας χωρίς να απαντήσει σε οτιδήποτε είχε τεθεί στο δημόσιο διάαογο.

Στο έγγραφο (;), που θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ένα απλό χαρτί και απέχει πολύ από τη κατάθεση επίσημων στοιχείων, αναφέρεται πως το 2023 ο Στέφανος Κασσελάκης είχε εισοδήματα ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, καταθέσεις 20,1 χιλ. ευρώ, δανειακές υποχρεώσεις ύψους 1,69 εκατ. ευρώ, συμμετοχές σε επιχειρήσεις που αντιστοιχούν σε 670,9 χιλ. Ενώ σε επενδυτικά προϊόντα έχει τοποθετημένα 2,8 εκατ. ευρώ.

Αυτό είναι τελικά το αναλυτικό excel …«πόθεν έσχες» Κασσελάκη – Τι δηλώνει για εισοδήματα, καταθέσεις, ακίνητα

Ο κ. Κασσελάκης δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έχουν τεθεί δημοσίως. Όπως τις πωλήσεις και τις μεταβιβάσεις που έχει κάνει και σε ποιους.

Το σύνολο των λογαριασμών που διαθέτει και διαχειρίζεται όπως για παράδειγμα της εταιρείας Osios μέσω της οποίας δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ με 230.000 ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και δώρα τον περασμένο Δεκέμβριο

Την οποιαδήποτε εμπλοκή του σε οποιασδήποτε μορφής εταιρεία αλλοδαπής όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και αλλού, ειδικά αν υπάρχουν περιπτώσεις offshore εταιρειών.
Τον τρόπο απόκτησης αλλά και τον τρόπο κτήσης ακινήτων, είτε πρόκειται για αγορές, είτε για δωρεές από τους γονείς του, όπως το περίφημο εξοχικό στις Σπέτσες.

Έχει συμμετοχή σε δύο εταιρείες: Στην περίφημη μονοπρόσωπη ΕΠΕ OSIOS LLC -η εταιρεία με την οποία δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ – συμμετείχε με 500 χιλιάδες δολάρια. Όπως είπε ο ίδιος «μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, όταν έμαθα ότι δεν επιτρέπει να έχω αλλοδαπή εταιρεία ο νόμος».

Επίσης έχει συμμετοχή στην TIPTREE MARINE με κεφάλαιο $211,090.00.

Σύμφωνα με ό,τι παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης η περιουσιακή του κατάσταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 έχει ως εξής:

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ:

Διαθέτει συνολικά καθαρά εισοδήματα 1,9 εκατ ευρώ που προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές (φορολογούμενα, φορολογούμενα με ειδικό τρόπο, φορολογούμενα αυτοτελώς, αφορολόγητα).

Εισοδήματα από ακίνητα: 71,367$

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ:

Από καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, διαθέτει 20.100 ευρώ

ΑΚΙΝΗΤΑ

Ο Στ. Κασσελάκης έχει τρία ακίνητα:

Ένα στις ΗΠΑ εμβαδού 358,14τμ σε οικόπεδο 54.956,31 τμ. το οποίο αγόρασε το 2022 έναντι 2 εκατομμυρίων $.

Το σπίτι στις Σπέτσες, μια διόρωφη κατοικία 287,8 τ.μ σε οικόπεδο 467 τ.μ. με αντικειμενική αξία 313.414 ευρώ, το οποίο είναι γονική παροχή από το 1990.

Ενα στην Αθήνα, εμβαδού 105,75 τ.μ. που αγόρασε το 2008 εναντι 100.033 ευρώ δολάρια.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέχει δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα. Το ένα αγοράστηκε το 2022 έναντι 101.458 $ και ένα το 2023 έναντι 250.000$, σύνολο 351.000.

ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Ως δανειακές υποχρεώσεις, αναφέρονται 1.831.880 δολάρια και περιλαμβάνονται δάνεια προς ημεδαπά και αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα, πιστωτικές κάρτες του ίδιου και του συζύγου του, αλλά και φοιτητικό δάνειο για τον σύζυγό του.

Επίσης, αναφέρονται επενδύσεις 2.8 εκατ δολάρια και καταθέσεις 20.1 χιλιάδες ευρώ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέχεια παρουσίασε και έναν συγκριτικό πίνακα που φανέρωσε τα περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

stigmiotypo othonis 2024 06 03 21.47.29

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ξεκινώντας πως πέτυχε ως επιχειρηματίας και έβγαλε κάποια χρήματα. Έκανε άνοιγμα στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε Χαρίτση-Αχτσιόγλου αλλά και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

«Έχετε ζήσει μια κοροϊδία διαρκείας, από την τρύπα του Κούβελα, πριν καν γεννηθώ, μέχρι την εξαγγελία του Πρωθυπουργού ότι θα επεκτείνει ένα μετρό που δεν υπάρχει» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα θα σας πω όλες τις αλήθειες μου και αξιολογείστε τις εσείς» σημείωσε. «Η πρώτη μου αλήθεια», όπως είπε, «είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στην Αμερική όπου έζησα 21 χρόνια. Αγωνίστηκα, έβγαλα κάποια χρήματα» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης.

«Οι πειρατές δεν βρίσκονται στην Κουμουνδούρου» πρόσθεσε την ώρα που περνούσε ένα καράβι από πίσω του, λέγοντας πως «την οικονομία την ξέρω και την ξέρω καλά».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον χαρακτήρισε έντιμο και σχετικά με την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «το γεγονός ότι έβλεπα ότι ευεργατηθέντες από εκείνον άρχισαν να εγκαταλείπουν ή να παίρνουν αποστάσεις για να μην μπουν στο κάδρο των ηττημένων». «Εγώ σε αυτόν τον έντιμο άνθρωπο θα είμαι δίπλα στην πιο δύσκολη στιγμή του» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, αφηγούμενος πως «έβλεπα ανθρώπους που δεν θα υπήρχαν χωρίς εκείνον, να περιμένουν να πάρουν τη θέση του. Μπήκα ανέτοιμος στην μάχη εκλογής προέδρου, με μισά ελληνικά, αλλά ολόκληρη ψυχή».

«Πάντα ο λαός το κάνει το θαύμα. Εσείς με φτιάξατε, σάρκα από τη σάρκα σας είμαι» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του, λέγοντας πως «σάστισα από την επίθεση μίσους», όπως περιέγραψε. «Θα έχουμε τον Ανδρουλάκη να κοιμάται και εμείς θα αδειάζουμε τα ταμεία» σχολίασε κατηγορώντας την κυβέρνηση, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «και έτσι μπορέσαμε να ασχοληθούμε επιτέλους με τα σημαντικά».

«Φτιάξαμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο από όλα τα κόμματα» περιέγραψε και «αρχίσαμε να παράγουμε θέσεις, όχι στον αέρα, αλλά κοστολογημένες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα θα σας πω τις μεγάλες αλήθειες. Δεν είμαστε αλάνθα