Αυτός είναι ο δήμαρχος με το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο – Η ιστορία του Ανδρέα Παχατουρίδη

by Τόνια Τζαφέρη

Ανδρέας Παχατουρίδης: Πρόκειται για έναν δήμαρχο που έχει αφήσει ιστορία

Έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο επιδραστικούς δημάρχους και έχει γίνει γνωστός για το έργο και την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Κοινωνικές δράσεις στο Περιστέρι με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.

Αυτός είναι ο δήμαρχος με το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο – Η ιστορία του Ανδρέα Παχατουρίδη

Στην εποχή της μνημονιακής ασφυξίας, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην κοινωνική μέριμνα για τον πολίτη, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα, παράλληλα με τη μάχη της καθημερινότητας. Κατάφερε να μη μείνει κανένας Περιστεριώτης χωρίς ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς και κανένας πολίτης χωρίς ρεύμα στο σπίτι του.

Περισσότερα για το έργο του Ανδρέα Παχατουρίδη

Το πρόγραμμα “Καθήκον κατ’ οίκον” λειτουργεί απρόσκοπτα από το 2010 και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Περιστερίου «κάθε μεσημέρι, προσφέρεται δωρεάν φρεσκομαγειρεμένο ζεστό φαγητό στο σπίτι συμπολιτών μας, που δεν έχουν και δεν μπορούν! Κάθε μεσημέρι με ανθρωπιά και χαμόγελο φροντίζουμε εκείνους, που η ζωή δεν ήταν τόσο δίκαιη μαζί τους». Και στο Περιστέρι η δημοτική αρχή δεν στάθηκε εκεί! Δημιούργησε επίσης την πρωτοποριακή κοινωνική δράση «Σ’ ΕΧΩ ΕΝΝΟΙΑ» για τους φοιτητές ΑΕΙ – ΤΕΙ της πόλης του Περιστερίου.

Αυτός είναι ο δήμαρχος με το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο – Η ιστορία του Ανδρέα Παχατουρίδη

Σε μηνιαία βάση αποστέλλεται σε όσους φοιτητές σπουδάζουν μακριά από την Αθήνα και προέρχονται από οικογένειες άπορες, μονογονεϊκές και με χαμηλά εισοδήματα, μια κούτα με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης (όπως λάδι, μακαρόνια, χυμοί φρούτων, αλλαντικά, γάλα, κονσέρβες, δημητριακά, όσπρια) στην πόλη όπου ζει ο φοιτητής ή η φοιτήτρια χωρίς καμία επιβάρυνση! Με τον τρόπο αυτό αναλαμβάνει ο Δήμος τα έξοδα διαβίωσης των φοιτητών, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από ένα σημαντικό έξοδο. Πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα ήταν και η κοινωνική δράση “ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ”.

Η πρωτοβουλία του Ανδρέα Παχατουρίδη που άλλαξε ζωές

Με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παχατουρίδη, στις νέες μητέρες μονογονεϊκών και ακραίας φτώχειας οικογενειών με το συγκεκριμένο κοινωνικό πρόγραμμα παρέχονται όλα όσα χρειάζονται για να φροντίσουν τα νεογέννητα παιδιά τους (βρεφικά κρεβατάκια, κούνιες, παιδικά καροτσάκια, βρεφικό γάλα, βρεφικές πάνες, βρεφικά λευκά είδη, μίξερ, αποχυμωτές κλπ)! Στις παραπάνω κοινωνικές δράσεις θα πρέπει να προσθέσουμε τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, καθώς και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενώ πολύ σημαντικό έργο προσφέρουν οι κοινωνικές υπηρεσίες στα μοναχικά, τα ανήμπορα και με κινητικές ανάγκες άτομα.

Αυτός είναι ο δήμαρχος με το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο – Η ιστορία του Ανδρέα Παχατουρίδη

Δεν είναι τυχαίο, πως σε πανελλήνιο επίπεδο αναγνωρίζεται το ανθρώπινο πρόσωπο του δήμου Περιστερίου. Το Περιστέρι αποτελεί πλέον πρωτοπόρο δήμο στις κοινωνικές ευαισθησίες και ο Παχατουρίδης ένα “δήμαρχο-παράδειγμα” για το πως ένας εκλεγμένος αυτοδιοικητικός στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία, κάτι που δικαιολογεί την καθολική αποδοχή απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, που απολαμβάνει πανελλαδικά.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo