«Αγαπημένη μου μαμά, τώρα καταλαβαίνω πόσο αγχωνόσουν για να είναι όλα τέλεια τα Χριστούγεννα»

“Αγαπημένη μου μαμά”: “Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο γράμμα”

Το παρακάτω κείμενο που ακολουθεί είναι ένα κείμενο εξομολόγησης μιας νέας μαμάς προς την δική της, η οποία συνειδητοποιεί τα πόσα κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους και μας δίνει το δικό της μήνυμα να τα εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο.

«Όταν γίνεις μάνα, θα καταλάβεις»: μια πολυαγαπημένη ατάκα των μαμάδων μας που, λίγο-πολύ, όλες έχουμε ακούσει και αργότερα στη ζωή μας καταλάβει πόσο σοφή ήταν. Γιατί μόνο όταν κάνεις δικά σου παιδιά, συνειδητοποιείς τις θυσίες και όλα όσα σου πρόσφερε η μητέρα σου.

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, μια μητέρα θέλησε να γράψει ένα γράμμα στη δική της μαμά τόσο για να την ευχαριστήσει για τις υπέροχες γιορτές που πέρασε μικρή χάρη σ’ εκείνη, όσο και για να της δείξει πόσο πολύ πλέον καταλαβαίνει το άγχος της να ευχαριστήσει την οικογένειά της.

Αναλυτικά το γράμμα προς την μαμά της για τα Χριστούγεννα που της χάρισε

«Αγαπημένη μου μαμά,

Λυπάμαι πολύ που δεν σε ευχαρίστησα νωρίτερα για όλα αυτά τα μαγευτικά Χριστούγεννα που μου χάρισες όταν ήμουν παιδί. Πίστεψέ με, δεν είχα ιδέα πόσο αγχωτική είναι για μια μητέρα αυτή η περίοδος.

Αφιέρωνες πολύ χρόνο, ενέργεια και υπομονή για να είναι όλα τέλεια τα Χριστούγεννα και όχι για σένα, αλλά για εμάς. Και ξέρω πόσο δύσκολο ήταν να το πετύχεις. Ήθελες να διαφυλάξεις τον ενθουσιασμό, την προσμονή, τη χαρά και τα χαμόγελα στο πρόσωπό μας και έκανα τα αδύνατα δυνατά γι’ αυτό. Αυτή η εποχή είναι πολύτιμη για τα παιδιά σου, θέλω να το γνωρίζεις αυτό.

Μπορεί να μην είχες τα χρήματα για να κάνεις τα Χριστούγεννα φαντασμαγορικά, αλλά μας έκανες να νιώθουμε ξεχωριστές με τη χαρά και όλα όσα έκανες για εμάς. Τότε δεν το εκτιμούσα τόσο, όπως τώρα…

Καθώς σηκώνω κούτες γεμάτες στολίδια, διακοσμητικά και μπερδεμένα φωτάκια σε νιώθω και σε ευχαριστώ. Το ίδιο και όταν ξεπακετάρω παλιές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία, ενώ παράλληλα φτιάχνω νέες με τα δικά μου παιδιά.

Σε εκτιμώ ακόμα περισσότερο καθώς δείχνω στα μικρά μου πώς να κρεμούν στολίδια και τους μαθαίνω πόσο σημαντικό είναι να δίνεις και όχι μόνο να παίρνεις.

“Είσαι πάντα στις σκέψεις μου μαμά”

Καθώς σκουπίζω τις πευκοβελόνες, τακτοποιώ τη φάτνη και κρεμάω κάλτσες σε σκέφτομαι όσο ποτέ άλλοτε.

Όταν κάνω όλα τα ψώνια μόνη μου, όταν φτιάχνω τη λίστα με τα δώρα, όταν προγραμματίζω όλες τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που θα τσιμπήσουν τα μικρά μου, είσαι πάντα στις σκέψεις μου.

Αγχώνομαι όταν όσα μου ζητάνε υπερβαίνουν τις δυνατότητές μου και προσπαθώ σκληρά να τα βοηθήσω να καταλάβουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Καθώς κάνω τα πράγματα που έκανες κι εσύ για εμάς, αλλά ομολογουμένως όχι πάντα με την ίδια χαρά που φαινόταν ότι είχες, θέλω να ξέρεις ότι το εκτιμώ βαθύτατα.

Μπορεί να μην στο είπα ποτέ, αλλά όλα όσα μας έδωσες ήταν παραπάνω από αρκετά!

Σε ευχαριστώ, μαμά, για όλα τα Χριστούγεννα που μου χάρισες. Καθώς φτιάχνω τις δικές μου αναμνήσεις με τα παιδιά μου, θέλω να ξέρεις ότι θα κουβαλάω για πάντα μέσα μου τη μαγεία που μας χάριζες τις γιορτές.»

Related posts

Μεγάλη εξέλιξη με τον Δημήτρη Κόκοτα πριν από λίγο

Δυστυχώς είναι αλήθεια: Μαθεύτηκε ο λόγος χωρισμού Τατιάνας Μπλάτνικ – Νικόλαου, αυτό που όλοι φανταζόντουσαν

Άσχημα νέα για το TikTok