«Αγαπώ τα παιδιά μου ό,τι και αν γίνει»: Μάνα ηρωίδα μεγαλώνει μόνη τα 3 παιδιά της που έχουν εγκεφαλική παράλυση

by Τόνια Τζαφέρη
«Αγαπώ τα παιδιά μου ό,τι και αν γίνει»: Μάνα ηρωίδα μεγαλώνει μόνη τα 3 παιδιά της που έχουν εγκεφαλική παράλυση

Εξομολόγηση μητέρας: Η ζωή με τρία παιδιά τα οποία χρειάζονται ειδική υποστήριξη

Όσο δύσκολη και αν είναι μερικές φορές η ζωή… τόσο η αγάπη και η δύναμη της μάνας θα είναι εδώ να μας αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά. Ακολουθεί η εξομολόγηση και η ιστορία μιας μητέρας, με τρία παιδιά τα οποία έχουν ειδικές ανάγκες.

«Αποδέχομαι τα παιδιά έτσι όπως είναι. Τα αγαπώ ό, τι και αν γίνει. Μου έλεγαν ότι θα ήμουν δυστυχισμένη, ότι έπρεπε να εγκαταλείψω τα παιδιά μου για να είμαι ευτυχισμένη. Όμως, δεν ξέρω πώς θα ζούσα τότε» λέει η ίδια συγκινημένη.

«Αγαπώ τα παιδιά μου ό,τι και αν γίνει»: Μάνα ηρωίδα μεγαλώνει μόνη τα 3 παιδιά της που έχουν εγκεφαλική παράλυση

Αρχικά γέννησε δίδυμα, τα οποία ήταν πρόωρα και διαγνώστηκαν με ενδομήτρια σήψη και πνευμονία. Το βάρος τους μόλις που ξεπερνούσε το ένα κιλό.  Κατάφεραν να επιζήσουν, όμως ζουν με πολύ περιορισμένες δυνατότητες.

Η συνέχεια της εξομολόγησης από την μητέρα – ηρωίδα: “Ο σύζυγος αποφάσισε πως δεν άντεχε να ζήσει τέτοια ζωή και εγκατέλειψε την οικογένειά του”

Η μητέρα λέει πως αν το μαιευτήριο δεν είχε καθυστερήσει να ασχοληθεί με την περίπτωσή της, τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά.

Λίγα χρόνια μετά, έμεινε ξανά έγκυος. Παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών για υγιές έμβρυο, και το τρίτο παιδί γεννήθηκε με προβλήματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Αυτό ήταν η χαριστική βολή για τον σύζυγό της, ο οποίος αποφάσισε πως δεν άντεχε να ζήσει τέτοια ζωή και εγκατέλειψε την οικογένειά του.

Η μητέρα σοκαρίστηκε με αυτήν την εξέλιξη, όμως σήμερα, ευγνωμονεί τον πατέρα των παιδιών της για την απόφασή του.

Η ίδια έχει αποφασίσει να προσφέρει στους γιους της την καλύτερη δυνατή ζωή και τους αφιερώνει με όλη της τη στοργή το κάθε λεπτό της ζωής της.

«Χρειάζονται την 24ωρη επίβλεψη και βοήθεια. Δεν έχω βοήθεια από κανέναν, δεν τη ζητάω καν. Αφιερώνω όλη την ώρα στα παιδιά. Ανεξαρτήτως του πόσο δύσκολο είναι, είναι δικά μου, το αίμα μου, τα είχα κάτω από την καρδιά μου, τα περίμενα» λέει.

Και, παρότι δεν έχει προσωπικό χρόνο ποτέ, παρότι η καθημερινότητά της είναι πλήρης και δύσκολη, εκείνη δεν απελπίζεται ποτέ. Και το ίδιο προτρέπει κάθε γυναίκα.

Προτεινόμενα