Αγία Νόννα: Αποτελεί παράδειγμα για μίμηση στις κοινωνίες – Ήταν ευσεβής, αγνή, με θερμή πίστη, με διαμαντένιο χαρακτήρα

by Τόνια Τζαφέρη

Αγία Νόννα: Η βιογραφία της Αγίας που άφησε ιστορία

Λίγοι την γνωρίζουν ωστόσο για πολλούς πιστούς αποτελεί το απόλυτο πρότυπο. Πάμε να δούμε την βιογραφία και την ιστορία της.

Αγία Νόννα: Αποτελεί παράδειγμα για μίμηση στις κοινωνίες – Ήταν ευσεβής, αγνή, με θερμή πίστη, με διαμαντένιο χαρακτήρα

Η Αγία Νόννα, ήταν ευσεβής, αγνή, με θερμή πίστη, με διαμαντένιο χαρακτήρα. Ο σύζυγός της, Γρηγόριος (βλέπε 1 Ιανουαρίου), είχε πέσει στην αίρεση των Υψισταρίων, ο οποίος δεχόταν τον Ύψιστο μονοπρόσωπο και δεν πίστευε στην Τριαδικότητά του. Η Αγία Νόννα με τις προσευχές της και την υπομονή της, επανέφερε τον σύζυγό της στο δρόμο του Θεού, ο οποίος εξελέγχθηκε σε έναν από τούς πιο λαμπρούς επισκόπους της Χριστιανικής Πίστης.

Η Αγία Νόννα απεβίωσε ειρηνικά (πιθανώς το 374 μ.Χ.).

Τα παιδιά της, αναδείχθηκαν σε κοσμήματα της Εκκλησίας, είχε δύο γιους τον Γρηγόριο το Θεολόγο (βλέπε 25 Ιανουαρίου), και τον Καισάριο (βλέπε 9 Μαρτίου) και μία κόρη την Γοργονία. Έτσι η Νόννα, αποτελεί παράδειγμα για μίμηση στις κοινωνίες, που θέλουν να αντλούν από την οικογένεια, χριστιανική τόνωση.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν