Αγία Σοφιά: Νέοι βανδαλισμοί στον ναό – Χάραξαν με αιχμηρά αντικείμενα ονόματα και σχήματα στο μνημείο

Αγία Σοφιά: Οι νέες εικόνες ντροπής από το μνημείο του Βυζαντίου

Ξανά κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εικόνες ντροπής από τον ναό της Αγίας Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, καθώς σημειώθηκαν νέοι βανδαλισμοί.

Τον γύρο του διαδικτύου λοιπόν κάνουν τα βίντεο από την Αγιά Σοφιά, όπου και αποτυπώνουν τις νέες ζημιές και τους βανδαλισμούς.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Μπιργκιούν αναφέρει σε δημοσίευμά της: «Συνεχίζονται ασταμάτητα τα σκάνδαλα στην Αγία Σοφία, η οποία μετατράπηκε από μουσείο σε τζαμί. Ο ισχυρισμός ότι κομμάτια αφαιρέθηκαν από την ιστορική θύρα και “φαγώθηκαν” στην 1.500 ετών Αγία Σοφία παραμένει στην ημερήσια διάταξη. Τώρα υποστηρίζεται ότι οι επισκέπτες ξύνουν τους τοίχους και βάζουν τα τρίμματα σε σακούλες».

Η δημοσίευση για τους βανδαλισμούς στον ναό της Αγίας Σοφιάς

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιστορίας της Τέχνης Σερίφ Γιασάρ, ανέβασε ένα βίντεο στο λογαριασμό του, όπου φαίνονται στην στήλη στήριξης στον εξωτερικό χώρο graffiti με ονόματα και σχήματα που έχουν χαραχτεί με αιχμηρό αντικείμενο.

«Πριν από ενάμιση μήνα περίπου η καταστροφή της πύλης βρέθηκε στην ημερήσια διάταξη. Περιμέναμε να ληφθούν μέτρα, αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια. Αρχίσαμε να περιοδεύουμε το χώρο και αρχίσαμε να βλέπουμε νέες καταστροφές. Ένας επισκέπτης με μια τσάντα μαζεύει κομμάτια από τον τοίχο. Η στήλη που στηρίζει την Αγία Σοφία είναι γεμάτη με εκατοντάδες επιγραφές. Οι επισκέπτες έγραψαν τα ονόματά τους στους τοίχους, ζωγράφισαν καρδιές» αναφέρει.

Related posts

Τα 2 ζώδια που σκέφτονται συνέχεια αρνητικά – Είναι πεσιμιστές, δεν βλέπουν πουθενά το καλό

Φpίκη: Έπeσε μέσα σε ενεργό ηφαίστειο ενώ έβγαζε σέλφι

Επιτέλους ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα – Ανακοίνωσαν οι γιατροί αuτό που περίμεναν όλοι να ακούσουν