Άγιο Όρος: Ποδοσφαιριστής που έμεινε ανάπηρος , βαφτίστηκε Ορθόδοξος

by Τόνια Τζαφέρη

Άγιο Όρος: Η απόφαση του ποδοσφαιριστή που του άλλαξε την ζωή

Άγιο Όρος: Η φράση «δεν μπορείς να αλλάξεις ότι σου φέρνει η ζωή, παρά μόνο την αντίδραση σου σε αυτό», παίρνει σάρκα και οστά στη σπουδαία προσωπικότητα του Μιχάι Νέσου.

Ο Μιχάι Νέσο τραυματίστηκε σοβαρά στις 10 Μαίου 2011. Κατά την διάρκεια προπόνησης της ολλανδικής Ουτρέχτης. Συγκρούστηκε με τον συμπαίχτη του Alje Schut και υπέστη κάταγμα σπονδύλου στην αυχενική μοίρα.

Άγιο Όρος: Ποδοσφαιριστής που έμεινε ανάπηρος , βαφτίστηκε Ορθόδοξος

Το ατύχημα και η βάπτιση σε εκκλησία του Αγίου Όρους

Ο Νέσου έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω. Στην αρχή δεν μπορούσε να κινήσει παρά μόνο τα βλέφαρά του.’Επειτα άρχισε να μιλάει και σιγά-σιγά άρχισε να κινεί το δεξί του χέρι.Με αυτό μπορεί να χειριστεί το καρότσι του. Από τον Φεβρουάριο του 2012 μπορεί να κινήσει και το αριστερό του χέρι.

Μιχάι Νέσου πριν 3 χρόνια πήρε μια σημαντική για την ζωή του απόφαση. Την είχε κρατήσει κρυφή μέχρι και πριν λίγες ημέρες. Βαπτίστηκε Ορθόδοξος. « Στα δυόμιση από το ατύχημα μου αποφάσισα να βαπτιστώ Ορθόδοξος».

«Δεν ξέρω γιατί συνέβη ακριβώς αυτό σε μένα. Αλλά με βοήθησε να ανακαλύψω τον αληθινό μου εαυτό», δήλωσε ο πρώην αμυντικός στο τηλεοπτικό κανάλι του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.

Ο Μιχάι Νέσου, ο οποίος ήταν Πεντηκοστιανός, ομολόγησε πως κατανοεί το ατύχημα που του συνέβη σαν κάτι θετικό: « Ίσως πριν να είχα κάνει ελάχιστα καλά πράγματα και τότε το ατύχημα, ακόμη κι αν εκ πρώτης όψεως ο κόσμος το βλέπει σαν μία τραγωδία, μία κατάρα, μπορεί να μετατραπεί σε μία ευλογία».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα