Άγιο Όρος: Στη Μονή Βατοπαιδίου ο Άρης Σερβετάλης σήμερα για τα εισόδια της Θεοτόκου

Άρης Σερβετάλης: Ο άνθρωπος του Θεού στη Μονή Βατοπαιδίου

Ο Άρης Σερβετάλης πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών λόγω της απόφασής του να αποχωρήσει από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος».

Στην οποία διατηρούσε τον βασικό ρόλο. Η κίνησή του αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις –κυρίως αρνητικές. Ενώ αποτέλεσε θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων και σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές. Παράλληλα, απασχολεί και τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι έχουν χωριστεί σε υποστηρικτές και επικριτές του.

Ο γνωστός ηθοποιός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αισθάνεται άνετα με όλα όσα συμβαίνουν. Δεν του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής για ένα τέτοιο ζήτημα, που έχει φέρει διχασμό στον κόσμο. Ως εκ τούτου, αναζητά κάποιου είδους «διέξοδο». Για τον λόγο αυτό εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταβεί στο Άγιο Όρος για κάποιες ημέρες. Εκεί, στο λίκνο της Ορθοδοξίας, εκτιμά πως θα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει από τη βαριά ατμόσφαιρα, να αποφορτιστεί, να χαλαρώσει και να ηρεμήσει μακριά από κάθε είδους εντάσεις και «κραυγές».

Προσπαθεί να ξαναβρεί τις ισορροπίες του ο Άρης Σερβετάλης

Η γαλήνη και η κατάνυξη που επικρατούν στο «περιβόλι της Παναγιάς» θα έχουν ευεργετική επίδραση πάνω του και θα του επιτρέψουν διατηρήσει την ισορροπία του. Θεωρεί ότι το Άγιο Όρος, στο οποίο φυσικά έχει πάει και άλλες φορές κατά το παρελθόν, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Έτσι, το πιθανότερο είναι πως θα επισκεφτεί και πάλι τον ευλογημένο τόπο.

Μάλιστα, το γεγονός ότι πλησιάζουν Χριστούγεννα του προσφέρει έναν ακόμη πολύ καλό λόγο για να βρεθεί στην Αθωνική Πολιτεία αφού θα βιώσει μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία. Οι μοναχοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα πάντα σε κατανυκτικό κλίμα, με προσευχή, αγρυπνίες και απόλυτη πνευματική προσέγγιση. Σημειώνεται ότι στο Άγιο Όρος η χαρμόσυνη στιγμή της γεννήσεως του Θεανθρώπου εορτάζεται με βάση το παλαιό ημερολόγιο, στις 7 Ιανουαρίου και όχι στις 25 Δεκεμβρίου.

«Ο Άρης Σερβετάλης από το καλοκαίρι είχε πει ότι δεν θα παίξει στο θέατρο μόνο για εμβολιασμένους», λέει η εταιρεία παραγωγής

Άρης Σερβετάλης: «Η ευλογία είναι μεγάλη»

Ο Σερβετάλης έχει μιλήσει για τις επισκέψεις του στο Άγιο Όρος υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο να μεταβαίνει εκεί. «Στο Άγιον Όρος συμβαίνει το εξής: βλέπεις αυτό που θέλεις να δεις. Θέλεις να δεις για να κατακρίνεις κάτι, θα το δεις. Θέλεις να δεις την ευλάβεια, θα τη δεις. Σε πάει με τα δεδομένα σου. Όποτε έχω πάει στο Άγιον Όρος και είχα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, τελικά ποτέ δεν το έκανα. Κάτι συμβαίνει, μιλάω με κάποιον μοναχό και πάω αλλού», είχε πει σε συνέντευξη που παραχώρησε παλαιότερα. Και κατέληξε επισημαίνοντας: «Στο Άγιον Όρος γίνονται συνομιλίες που αποκωδικοποιούνται μετά από καιρό. Τότε δεν είσαι έτοιμος να το κατανοήσεις αλλά η ευλογία είναι μεγάλη στο Άγιον Όρος. Η Παναγία σε ευλογεί».

ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ- ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΙΜ.

Related posts

Νέο λουκέτο σε εργοστάσιο μετά την «Γιούλα» – Δεν το πιστεύει κανείς

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές