Άγιος Ιωάννης Ρώσος: Χιλιάδες πιστοί περπάτησαν με τα πόδια ως τον ναό του στην Βόρεια Εύβοια

by Τόνια Τζαφέρη
Άγιος Ιωάννης Ρώσος: Χιλιάδες πιστοί περπάτησαν με τα πόδια ως τον ναό του στην Βόρεια Εύβοια

Άγιος Ιωάννης Ρώσος: 1000 άτομα βρέθηκαν στον νέο της Β. Εύβοιας

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου, η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την μνήμη και το έργο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου και χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν στον ιερό ναό του στην Βόρεια Εύβοια για να προσκυνήσουν.

Χθες Κυριακή 22 Μάϊου, 1000 άτομα περπάτησαν προς τον Άγιο μέσα από την καταπράσινη ανατολική δασική διαδρομή της Βόρειας Εύβοιας.

Άγιος Ιωάννης Ρώσος: Χιλιάδες πιστοί περπάτησαν με τα πόδια ως τον ναό του στην Βόρεια Εύβοια

Για άλλη μια χρονιά η προσέλευση του κόσμου στην 7η Προσκυνηματική Διαδρομή, προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, ήταν τεράστια. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 1000.

Στη χάρη του Αγίου γίνονται καθημερινά εκατοντάδες τάματα, ένα από τα πιο σύνηθες είναι αρκετοί πιστοί να πηγαίνουν με τα πόδια στο ιερό προσκύνημά του, γι αυτό άλλωστε καθημερινά βλέπουμε πλήθος κόσμου να περπατάει έως το Μαντούδι. Μια απλή ιδέα που ξεκίνησε με 17 άτομα έγινε θεσμός με σχεδόν 1000 συμμετοχές! 

Άγιος Ιωάννης Ρώσος: Χιλιάδες πιστοί περπάτησαν με τα πόδια ως τον ναό του στην Βόρεια Εύβοια

Περισσότερα για τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στην Βόρεια Εύβοια

Το ιερό σκήνωμά του παραμένει άφθαρτο στο Προκόπι Εύβοιας και ο ίδιος είναι θαυματουργός, με πολλές μαρτυρίες να κάνουν λόγο για τη βοήθεια που προσφέρει στην ίαση ασθενών. Η μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου τιμάται από την εκκλησία αυτή την Παρασκευή 27 Μαΐου.

Άγιος Ιωάννης Ρώσος: Χιλιάδες πιστοί περπάτησαν με τα πόδια ως τον ναό του στην Βόρεια Εύβοια

Την παραμονή της Εορτής, 26 Μαΐου θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός (Ώρα 19:00) και την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου (Όρθρος – ώρα 6:45).

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΩΡΑ – ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ – ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Κλαίει… όλη η Μύκονος: Έτσι σκοτώθηκε η 37χρονη υπάλληλος της Prada, λίγο πριν τον γάμο της, ήταν στο νησί για το μπάτσελορ

Όλα στην φόρα από την Δημογλίδου: Τεράστια ανατροπή με τον θάνατο της 37χρονης Ιταλίδας στη Μύκονο – Αλλάζει η ποινική δίωξη για το bachelorette του τρόμου!

Μάρω Κοντού: Μεγάλη ανατροπή με την υγεία της!

Αυτό το φαγητό “χαρίζει” χρόνια ζωής, αλλά λίγοι το γνωρίζουν! Ένας ένας πραγματικός διατροφικός θησαυρός

Προτεινόμενα