Άγνωστοι βανδάλισαν τον ναό του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση

Πλατεία Καρύτση: Καταστροφές στον ναό του Αγ. Γεωργίου

Πρόκειται για ένα μνημείο το οποίο υπήρχε εδώ και 100 χρόνια, ώσπου αποφάσισαν να προκαλέσουν καταστροφές σε ένα τόσο σημαντικό ναό για την ορθόδοξη ιστορία.

Έσπασαν το μαρμάρινο προσκυνητάρι μπροστά στην κεντρική είσοδο και μάλιστα λίγες ώρες πριν ξημερώσει η μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα οι υπεύθυνοι και ιερείς στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μερικές ώρες πριν ξημερώσει η μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου κάποιοι ασυνείδητοι αποφάσισαν να βανδαλίσουν τον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας, σπάζοντας το μαρμάρινο προσκυνητάρι μπροστά στην κεντρική είσοδο. 

Τι ακριβώς συνεχή στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το μαρμάρινο προσκυνητάρι βρισκόταν στο σημείο για περισσότερα από 100 χρόνια, ενώ παλαιότερα οι πιστοί έριχναν εκεί τον οβολό τους, καθώς λειτουργούσε σαν εξωτερικό παγκάρι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παγκάρια υπάρχουν μόνο εντός του ναού και επομένως δεν υπήρχαν χρήματα μέσα στο προσκυνητάρι.

Η Αστυνομία αναμένεται να φτάσει στο σημείο για να αξιολογήσει την κατάσταση και να προχωρήσει στη σχετική έρευνα.  Όλα δείχνουν πάντως ότι το συμβάν σημειώθηκε μετά τις 21:30 το βράδυ, οπότε και αποχώρησε και ο τελευταίος υπεύθυνος του ναού.

Related posts

Χωρισμός “βομβα” μετά από 14 χρόνια γάμου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ

Σήμερα ψάλλεται όλος ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φήμες: 2 φωτογραφίες αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια για τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον