Άκης Πετρετζίκης: Η 1η φορά στη τηλεόραση στα 26 του, η απόρριψη από τον Σκαρμούτσο και η τεράστια νίκη

by Εύα Ζαχαριάδη

Άκης Πετρετζίκης: Η ζωή του διάσημου Έλληνα σεφ

Ο διάσημος Έλληνας σεφ, Άκης Πετρετζίκης, γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου. Έχει μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη και από την ηλικία των 16 χρόνων, δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση.

Στα δεκαοκτώ του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατεβεί στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική. Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ, στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Άκης Πετρετζίκης: Η 1η φορά στη τηλεόραση στα 26 του, η απόρριψη από τον Σκαρμούτσο και η τεράστια νίκη

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!), εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία, με σκοπό να εξερευνήσει τη διεθνή κουζίνα.

Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη, μια και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους, βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο The Goring.

Η 1η εμφάνιση του Άκη Πετρετζίκη στη τηλεόραση

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία, όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA Master Chef. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Σήμερα ο Άκης αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της τηλεόρασης. Κάθε μέρα, για τα τελευταία πέντε χρόνια, μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πιο συγκεκριμένα, μαγειρεύει στην καθημερινή του εκπομπή στο MEGA Κάν’ το όπως ο Άκης, καθώς και στην εβδομαδιαία εκπομπή Ιστορίες από τη Λίστα. Παράλληλα, ο κόσμος τον απολαμβάνει στη διαδικτυακή του εκπομπή Kitchen Lab. Ο Άκης είναι γνωστός για την ευκολία που έχει να συνδυάζει απλά καθημερινά υλικά και να ετοιμάζει πεντανόστιμες συνταγές, γρήγορες και οικονομικές.

Επίσης, είναι ένας διακεκριμένος σεφ, παρασκευάζοντας υψηλού επιπέδου γαστρονομία. Άλλωστε πληθώρα πολυεθνικών επιχειρήσεων τον επιλέγουν ως κύριο πρεσβευτή των προϊόντων τους.

Μέσα στο 2014, ο Άκης ξεκίνησε να εκδίδει μηνιαία περιοδικά και βιβλία ενώ έχει δικές του τηλεοπτικές εκπομπές.

Το όχι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στον Άκη Πετρετζίκη

Ο διάσημος σεφ έγινε γνωστός μέσα από το ριάλιτι μαγειρικής που παίζεται μέχρι τώρα στην ελληνική τηλεόραση, το Master Chef. Ενδιαφέρον έχει το βίντεο από την πρώτη του οντισιόν στο MasterChef πριν από δέκα χρόνια με κριτές τους Λουκάκο, Σκαρμούτσο και Λαζάρου.

Ο Άκης αρκετά νεότερος και με τη συστολή του πρωτοεμφανιζόμενου στέκεται μπροστά στους κριτές και ετοιμάζει ένα λαυράκι με κυδώνια και εστραγκόν.

Ο Λαζάρου του δίνει ένα ΝΑΙ, ενώ ο Σκαρμούτσος του λέει ότι περίμενε κάτι παραπάνω και του δίνει ΌΧΙ. Τελικά ο Λουκάκος τον έσωσε, λέγοντας του ότι βλέπει στο πρόσωπο του ταπεινοφροσύνη και σεβασμό και ο Άκης Πετρετζίκης μπήκε στο παιχνίδι, στο οποίο αναδείχθηκε ως ο πρώτος Έλληνας Master Chef. Η πορεία του μετά το τέλος του παιχνιδιού όπως προλογίσαμε ήταν ανοδική και σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει ο δημοφιλέστερος σεφ στην Ελλάδα.

Βίντεο από την οντισιόν του Πετρετζίκη στο Master chef και την μεγάλη νίκη

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν