Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης που νικήθηκε μόνο από τον καρκίνο

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η σπουδαία πορεία στο Τάε Κβο Ντό

Ήταν μόλις 3 ετών όταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ξεκίνησε την πορεία του ως αθλητής του Ταε Κβο Ντο για να αγγίξει την κορυφή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένας αθλητής με ήθος και σπουδαίο χαρακτήρα που δυστυχώς σήμερα δεν βρίσκεται πια μαζί μας.

Σοκ και απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, του παλαίμαχου πρωταθλητή του ταεκβοντό και αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής (14/10) νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου του 1979, ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Δώρα Τσαμπάζη και είχε δύο παιδιά, την Ελεάννα και τον Γιώργο.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ο δρόμος προς τα Ολυμπιακά μετάλλια

Όπως έγραφε ο ίδιος στο βιογραφικό του ήταν σε ηλικία μόλις τριών ετών που έκανε την πρώτη του προπόνηση στο ταεκβοντό στο σύλλογο του πατέρα του, τον “Μέγα Αλέξανδρο”.

Οι επιτυχίες του στο αγώνισμα, με κορυφαία την κατάκτηση δύο ασημένιων μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκίνσαν το 1996 όταν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό και λίγους μήνες αργότερα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων.

Το 1997 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων ενώ το 2000 έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνευ όπου στον δεύτερο αγώνα, όπως έγραφε, «είχα την μεγάλη ατυχία να σπάσω το πόδι μου».

Η ατυχία αυτή, όμως, δεν σταμάτησε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη ο οποίος το 2004 κατέκτησε το χρυσό στην παγκόσμια Πανεπιστημιάδα και το ίδιο καλοκαίρι κατέκτησε το πρώτο του αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

Related posts

Αuτός είναι ο 34χρονος που έπeσε από τον Λευκό Πύργο

Γρηγόρης Πετράκος: Μετά τον κορονοιό, αμφισβητεί και την αφρικάνικη σκόνη – Το δημόσιο μήνυμα

Πeθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός πριν λίγο