Αλεξανδρούπολη: Αμερικανοί πεζοναύτες έφαγαν μέχρι και 7 χιλιάδες αυγά
Πλημμύρισαν οι δρόμοι της πόλης από Αμερικανούς πεζοναύτες οι οποίοι απόλαυσαν την Αλεξανδρούπολη και δεν δίστασαν να “χτυπήσουν” μέχρι και τατουάζ.
Το USS Arlington βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης και οι πεζοναύτες ξοδεύουν τα χρήματά τους στα εστιατόρια – «Ζορίζουμε τις κότες να βγάλουν αυγά», λένε οι εστιάτορες – Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο χαμηλές είναι οι τιμές στην εστίαση και πόσο καλή είναι η ποιότητα.
Γιγάντιο αεροπλάνο άφησε τους Αμερικανούς πεζοναύτες στην Αλεξανδρούπολη
Πάνω από 1.000 πεζοναύτες μετέφερε το γιγαντιαίο USS Arlington του αμερικανικού στρατού που κατέπλευσε προ ολίγων ημερών στην Αλεξανδρούπολη. Μια πόλη που έχει μετατραπεί σε γεωστρατηγικό κόμβο για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Τα εστιατόρια γέμισαν, τα ράφια στα εμπορικά καταστήματα άδειασαν, ενώ το στούντιο τατουάζ της πόλης άνοιξε στις 9 το πρωί. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γιώργου Αλάβαντα, ιδιοκτήτη εστιατορίου της περιοχής, ο οποίος είπε ότι ακόμα και οι κότες κατάλαβαν πως η πόλη γέμισε. «Ακόμα και οι κότες το κατάλαβαν. Χθες 1.500 άτομα έτρωγαν πρωινό στην Αλεξανδρούπολη που τρώνε για πρωινό αυγά, λουκάνικα και μπέικον. Χθες χρειάστηκαν 6.000-7.000 αβγά. Δηλαδή ζορίζουμε τις κότες για την αυριανή ημέρα. Δεν έχουμε αβγά».
Πως πέρασαν την μέρα τους στην Αλεξανδρούπολη οι αμερικανοί πεζοναύτες
Οι Αμερικανοί πεζοναύτες έμειναν κατάπληκτικοι από την ποιότητα και τις τιμές του θρακιώτικου φαγητού και μέσα σε τρεις ημέρες τελείωσαν τα rib eye, τις μπριζόλες, τα φιλέτα και τα μπέργκερ. Σε άλλη περίπτωση ένας άλλος ιδιοκτήτης εστιατορίου στην περιοχή, ο Βασίλης Σικλαφίδης είπε «έχουν ξετρελαθεί. Μας λένε συνέχεια ότι δεν έχουν φάει ωραιότερο κρέας. Εχουν γυρίσει πόσες πόλεις και έρχονται εδώ και μας λένε τι κρέας είναι αυτό. Ειδικά για τα τοπικά τα κρέατα, τα φιλέτα μας. Και για τις τιμές που βλέπουν, λένε “are you sure”, είναι σίγουρο ότι έχει αυτή την τιμή; Λέω ναι. Και τους φαίνεται απίστευτο, εξαιρετικό και νόστιμο και το value for money γι αυτούς είναι πολύ τίμιο».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Δαβής, ιδιοκτήτης ψησταριάς ανέ