Αλέξης Τσίπρας: Άφησε 5 ευρώ σε πλανόδιο μουσικό στο Περιστέρι

by Τόνια Τζαφέρη
Αλέξης Τσίπρας: Άφησε 5 ευρώ σε πλανόδιο μουσικό στο Περιστέρι

Αλέξης Τσίπρας: Το στιγμιότυπο με τον πρώην πρωθυπουργό που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Στο Περιστέρι βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μιλήσει με τους πολίτες της περιοχές και να κάνει τις δικές του δηλώσεις στην τηλεοπτική κάμερα. Στις δηλώσεις του μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τον τροχονόμο των καρτέλ.

Περιοδεία λοιπόν στην αγορά του Περιστερίου πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (23/12) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα άφησε και 5 ευρώ στη θήκη της κιθάρας ενός πλανόδιου μουσικού.

Αλέξης Τσίπρας: Άφησε 5 ευρώ σε πλανόδιο μουσικό στο Περιστέρι

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταναλωτές και καταστηματάρχες για την κατάσταση στην αγορά ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι μεγάλες ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την ακρίβεια αλλά και από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, που έρχονται σωρευτικά στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση από την ανασφάλεια και τα χρέη της πανδημίας.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και η συνάντηση με τον δήμαρχο

«Η αγορά στενάζει, η κατάσταση που βιώνουν καταναλωτές και επιχειρηματίες είναι δραματική», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά την περιοδεία του και τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Όπως υπογράμμισε, «οι ανατιμήσεις είναι πρωτοφανείς, το κύμα της ακρίβειας είναι πρωτοφανές, το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται». «Στην τρίτη εβδομάδα οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς του μήνα» πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι «σε αυτές τις συνθήκες, τα Χριστούγεννα αυτά είναι ίσως τα πιο δύσκολα της τελευταίας δεκαετίας».

Αλέξης Τσίπρας: Άφησε 5 ευρώ σε πλανόδιο μουσικό στο Περιστέρι

«Και ο κύριος Μητσοτάκης αντί να πάρει μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος παριστάνει τον τροχονόμο στα καρτέλ και στέλνει τον υπουργό του να παριστάνει τον εξωγήινο, ότι δεν υπάρχει δήθεν ακρίβεια και ότι τον καλούν οι πολίτες να βγάλει selfie έξω από τα σούπερ μάρκετ», ανέφερε, επίσης, και τόνισε πως «η κατάσταση όμως δεν είναι για selfie για πανηγυρισμούς». «Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν είναι μόνο η ανασφάλεια της πανδημίας, είναι και το τρομακτικό κύμα της ακρίβειας που συρρικνώνει το εισόδημα», είπε.

Αλέξης Τσίπρας: Άφησε 5 ευρώ σε πλανόδιο μουσικό στο Περιστέρι

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την ανάγκη να ληφθούν «άμεσα μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος».

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όπως έγινε σε όλη την Ευρώπη, είναι αναγκαιότητα πια, όπως και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα για να ανασάνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Ο κ. Μητσοτάκης όμως είναι αποδεδειγμένο ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο για μας που θα αναλάβουμε να αναστήσουμε την κοινωνία και να την οδηγήσουμε ξανά σε δρόμο ασφάλειας και προοπτικής».

Προτεινόμενα