Αλέξης Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα κερδίσει σίγουρα τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν»

by Τόνια Τζαφέρη
Αλέξης Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα κερδίσει σίγουρα τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν»

Αλέξης Τσίπρας: Οι δηλώσεις του για τις εκλογές

Εσωκομματικές εκλογές έχει ο Σύριζα με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει τις δικές του δηλώσεις σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές αλλά και το έργο του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες θερμά για τη μεγάλη σας συνεισφορά, για τη σημερινή συμμετοχή στη γιορτή της δημοκρατίας. «Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στον τόπο μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας μετά το κλείσιμο των καλπών στις εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό μετά τα 172.000 εγγεγραμμένων μελών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αλέξης Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα κερδίσει σίγουρα τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν»

Περισσότερες δηλώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα

«Με 172.000 συνολικά εγγεγραμμένα μέλη στις οργανώσεις του κόμματος και της Νεολαίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πια ένα άλλο κόμμα. Ένα κόμμα πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό. Μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών του. Ο κορμός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά, κάθε πόλη, κάθε γωνιά της υπαίθρου, κάθε κοινωνική ομάδα. Γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας κι ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικής επτιυχια. Αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής», δήλωσε.

Επιπροσθέτως, θύμισε ότι το βράδυ των εκλογών της «γλυκιάς ήττας» -όπως την χαρακτήρισε- «είχα μιλήσει τότε ότι αυτό το μέγαλο ποσοστό που μας δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας, ήταν μια εντολή για εμάς, μια εντολή μετασχηματισμού, μια εντολή να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν.

“Σήμερα νομίζω ότι κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση”, Αλέξης Τσίπρας

Και κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας, νέων και παλιών, 150.000 και πλέον πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να στέιλουν πίσω το λογαριασμό, με την πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη της συλλογικής μας ηγεσίας, με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογές.

Αλέξης Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα κερδίσει σίγουρα τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν»

Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά, όποτε αποφασίσει να πάει στις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης», πρόσθεσε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας». Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε όλες και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. «Πάνω απ’ όλα τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες, παλιά και νέα μέλη μας, που προσήλθαν στις κάλπες και έστειλαν πίσω το λογαριασμό αλλά και με τίμησαν προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους. Αισθάνομαι βαριά αυτή την ευθύνη».

Ευχαρίστησε τους περισσότερους από τρεις χιλιάδες εθελοντές και εθελόντριες στις εφορευτικές επιτροπές που κράτησαν αψεγάδιαστη αυτή τη διαδικασία απ’ το πρωί. Ευχαρίστησε τα μέλη της ΚΕΦΕ, τον πρόεδρο της, Ηλία Νικολακόπουλο, όλα τα μέλη μας που εργάστηκαν άοκνα όλο αυτό το διάστημα, τον Γραμματέα του κόμματος τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, όλους όσοι εργάστηκαν για μια άψογη, διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία. «Καλή δύναμη και καλούς αγώνες, γιατί τώρα ξεκινάει ένας νέος μεγάλος και νικηφόρος γύρος για όλους μας», κατέληξε.