Αλίκη Βουγιουκλάκη: Δύο πασίγνωστες σκηνές που δεν παίζει η ίδια αλλά η σωσίας της και δεν είχαμε προσέξει

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Λεπτομερείες που δεν είχαμε προσέξει για τη ζωή της ηθοποιού

Η Μήτση Καρρά (το πραγματικό της όνομα ήταν Δήμητρα Καπετανοπούλου), που ήταν μοδίστρα στο επάγγελμα και παράλληλα είχε συμμετάσχει στα καλλιστεία, ήταν η γυναίκα που έκανε τη σωσία της μυθικής Αλίκης Βουγιουκλάκη, το 1969 στην ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Η Βουγιουκλάκη ήταν τότε έγκυος στον Γιάννη, κάτι που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί στο σενάριο.

Έτσι, μπορεί στα κοντινά πλάνα να βλέπαμε την Αλίκη, στα μακρινά, όμως, η Μήτση ήταν εκείνη που έβγαλε τη δουλειά. «Τότε η Αλίκη ήταν έγκυος στο Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας ‘Η Νεράιδα και το Παλικάρι’. Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα.

Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη», είχε δηλώσει η ίδια στην «Απογευματινή». Κάτι αντίστοιχο συνέβη την ίδια χρονιά και στην ταινία «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» όπου η Μήτση αντικατέστησε την Αλίκη στη σκηνή με την επίθεση των Ιταλών στο σχολείο, στην οποία βλέπουμε να πέφτει επάνω της ένα δοκάρι.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το ατύχημα στην ταινία «Μανταλένα»

Υπάρχει άλλο ένα απίθανο σκηνικό με την Αλίκη, το οποίο δεν γνωρίζουν πολλοί, σε μια σκηνή που όλοι έχουμε δει δεκάδες φορές. Στην ταινία «Μανταλένα» η Αλίκη δεν είχε γνωρίσει ακόμα την σωσία της και έπαιζε η ίδια σε όλες τις σκηνές. Ακόμα και στις πολύ δύσκολες! Κατά τη διάρκεια της ταινίας λοιπόν έγινε ένα σοβαρό ατύχημα το οποίο λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για την Βουγιουκλάκη. Πρόκειται για μία σκηνή που αν και δεν χαρακτηρίστηκε ως «καλλιτεχνικά» άρτια.

Κρατήθηκε στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς τόσο η ηθοποιός όσο και οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας δεν ήθελαν μετά τον σοβαρό τραυματισμό της Αλίκης να μπουν στη διαδικασία να την ξαναγυρίσουν. Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ βρίσκονταν στην Αντίπαρο για τα γυρίσματα της Μανταλένας. Μία από τις χαρακτηριστικότερες σκηνές είναι αυτή που οι δυο τους μαλώνουν στις «αντίπαλες» βάρκες προκειμένου να κερδίσουν υποψήφιους πελάτες.

Στο φινάλε της σκηνής βλέπουμε την πρωταγωνίστρια να καταλήγει άτσαλα μέσα στο νερό, έχοντας πέσει στο κενό που σχηματίζεται μεταξύ των δύο ψαρόβαρκων, με τον Δημήτρη να ακολουθεί τη δική της πτώση και να πέφτει μαζί της στη θάλασσα. Κοιτώντας κάποιος πιο προσεκτικά, θα παρατηρήσει πως το πέσιμό της δεν ήταν απλά… αληθοφανές, μα ένα άκρως αληθινό και επικίνδυνο «λάθος» της ηθοποιού η οποία έχασε την ισορροπία της και κατέληξε βαριά χτυπημένη στο κεφάλι το οποίο τραυμάτισε χτυπώντας στην κουπαστή.

Το γύρισμα διεκόπη αμέσως με τους πάντες να σπεύδουν για βοήθεια και την Αλίκη να μένει αναίσθητη για αρκετά λεπτά. Μαρτυρίες θέλουν τους παρόντες να πιστεύουν αρχικά πως επρόκειτο για τραγικό δυστύχημα που είχε αφήσει τη «Μανταλένα» κυριολεκτικά στον τόπο. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δε συνέβη, ωστόσο η επίμαχη σκηνή δεν ξαναγυρίστηκε ποτέ.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η σκηνή από την Μανταλένα

Related posts

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές

«Σπάει» τη σιωπή της η 12χρονη, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις και ανατριχιάζει

Μέγας Σάλος στη Βρετανία με την νέα αποκάλυψη για την Κέιτ Μίντλετον που ταράζει τον πλανήτη