Αληθινή φιλία: Υιοθέτησε λύκο για να του σώσει την ζωή και τώρα είναι κομμάτι της οικογένειας της

Αληθινή φιλία: Υιοθέτησε λύκο για να του σώσει την ζωή και τώρα είναι κομμάτι της οικογένειας της

Αληθινή φιλία: Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που σου αποδεικνύουν ότι τελικά ο άνθρωπος, μπορεί να συναρπάξει, με όλα τα υπόλοιπα πλάσματα. Να εξημερώσει άγρια ζώα και να τα ‘’εκπαιδεύσει’’. Ένα τέτοιο παράδειγμα, μας έρχεται από την μακρινή Ρωσία. Όπου μια γυναίκα έχει υιοθετήσει έναν λύκο! Ναι, σωστά. Λύκο.

Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ως κατοικίδια συνηθισμένα ζώα. Όπως σκύλους, γάτες, χάμστερ, κουνελάκια. Ενώ άλλοι προτιμούν πιο εξωτικά όπως φίδια, παπαγάλους ή σκαντζόχοιρους.

Υπάρχουν και άλλοι όπως η Αλίντα, που ξεχωρίζουν έχοντας ως κατοικίδιο έναν λύκο.

Η Κίρα εγκαταλείφθηκε από την μητέρα της όταν ήταν μόλις 3 ημερών. Και θα ήταν αδύνατο να επιβιώσει στην άγρια φύση.

Ευτυχώς, η Αλίντα αποφάσισε να την κρατήσει και να αναλάβει την φροντίδα της. Ωστόσο, δεν ήταν μια εύκολη «αποστολή».

«Η μαμά της Κίρα ζούσε με μια οικογένεια, αλλά δεν κατάφεραν να τη φροντίσουν. Και κατέληξε σε ένα καταφύγιο για άγρια ζώα. Δεν εμπιστεύεται πλέον τους ανθρώπους. Εκεί γεννήθηκε και η Κίρα. Εάν απελευθερωθεί στη φύση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει αφού κανείς δεν την έμαθε να κυνηγά. Η μητέρα της εγκατέλειψε τα μωρά της όταν ήταν 3 ημερών» εξηγεί η Αλίντα.

Το προσωπικό τάιζε με το χέρι τα ζώα. Ώστε να μπορούν να πάρουν όλο το φαγητό που χρειάζονταν, ενώ στο μεταξύ έψαχναν ένα μόνιμο σπίτι για αυτά.

Η Αλίντα ανέλαβε την Κίρα όταν ήταν 28 εβδομάδων. Συνέχισε να την φροντίζει, να την ταΐζει και να τη διδάσκει για να εξημερωθεί. Όσο το πιο δυνατόν πιο σύντομα.

Φωτογραφίες της αληθινής φιλίας μεταξύ λύκου και ανθρώπου

«Πλέον είναι ήρεμη πολύ. Δεν αντιδρά στην επιθετικότητα των σκύλων και δεν προκαλεί φασαρίες. Αντιμετωπίζει τα παιδιά πολύ ψύχραιμα και όταν καταλαβαίνει ότι φοβούνται δεν τα πλησιάζει καν».

Η Αλίντα κατάφερε να κάνει την Κίρα πιο κοινωνική. Γνώρισε ανθρώπους, έζησε περιπέτειες. Πλέον δεν φοβάται το περιβάλλον γύρω της.

Τώρα είναι ενός έτους και είναι ένας πλήρως εξημερωμένος λύκος. Ζει με την οικογένεια της Αλίντα και τον 7χρονο γιο της τον οποίο αγαπά πολύ και αντιμετωπίζει με πολλή αγάπη και φροντίδα.

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη