Αληθινή Ιστορία: «Μόνο εγώ πίστευα ότι το μικροσκοπικό προωράκι μου θα ζήσει και είχα δίκιο»

Αληθινή Ιστορία: «Μόνο εγώ πίστευα ότι το μικροσκοπικό προωράκι μου θα ζήσει και είχα δίκιο»

Αληθινή ιστορία: Ο γιος της γεννήθηκε στις 19 εβδομάδες και δεν κατάφερε να ζήσει

Μία εξαιρετικά στενάχωρη ιστορία βίωσε η Ingrid Mita και ο σύζυγός της, που ήθελαν πολύ ένα παιδί. Η πρώτη της εγκυμοσύνη, όμως, δεν πήγε όπως την είχε ονειρευτεί καθώς ο γιος της γεννήθηκε στις 19 εβδομάδες και δεν κατάφερε να ζήσει.

Η Ingrid διαγνώστηκε με «διάβρωση του τραχήλου», δηλαδή παρουσίασε κάποιο ελάττωμα στην επιφάνεια του τραχήλου της μήτρας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρώσει τις 9 εβδομάδες κύησης. 

Τον Απρίλιο ανακάλυψε ότι είναι ξανά έγκυος, αλλά αυτή τη φορά οι γιατροί την παρακολουθούσαν στενά. Μάλιστα, τοποθέτησαν μια ειδική βελόνα στον τράχηλο για να αποτρέψει την πρόπτωση της μήτρας, κάτι που λειτούργησε μέχρι και την 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Αληθινή Ιστορία: «Μόνο εγώ πίστευα ότι το μικροσκοπικό προωράκι μου θα ζήσει και είχα δίκιο»

Αληθινή ιστορία: Η έγκυος γυναίκα πέρασε 11 μέρες στην αίθουσα τοκετού,

Μετά από αυτό, η έγκυος γυναίκα πέρασε 11 μέρες στην αίθουσα τοκετού, όπου καθημερινά προσπαθούσαν να καθυστερήσουν την γέννα θέλοντας να δώσουν στο αγέννητο κοριτσάκι περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει. 

Στις 24 εβδομάδες, όμως, η μικρή Scarlett αποφάσισε να… κάνει την εμφάνισή της και γεννήθηκε με καισαρική τομή. «Ήταν μικροσκοπική, ήταν σχεδόν ημιδιάφανη. Τα άκρα της ήταν αδύνατα και ταλαιπωρημένα. Δεν είχε λίπος πάνω της. Ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικό», θυμάται η μαμά της.  

Η Ingrid δεν πρόλαβε να ξαναδεί την κόρη της παρά μόνο δύο ώρες αργότερα και η σκηνή που αντίκρισε ήταν σοκαριστική. «Είχε παντού σωληνάκια και ήταν τυλιγμένη σε θερμαντική σακούλα. Το δέρμα της φαινόταν τόσο εύθραυστο και θυμάμαι μια νοσοκόμα να μου λέει ότι θα μπορούσα να την αγγίξω από ένα ειδικό άνοιγμα στη θερμοκοιτίδα».

Αληθινή Ιστορία: «Μόνο εγώ πίστευα ότι το μικροσκοπικό προωράκι μου θα ζήσει και είχα δίκιο»

Λίγο μετά τον τοκετό, οι γιατροί προειδοποίησαν την Ingrid και τον σύζυγό της για το χειρότερο σενάριο, λέγοντας πως ο δρόμος που τους περιμένει είναι «γεμάτος αγκάθια». Πράγματι, το κοριτσάκι υπεβλήθη σε 13 μεταγγίσεις αίματος ενώ υπέφερε από μόλυνση των ματιών και η αντιβιοτική θεραπεία την κρατούσε σε λήθαργο. 

Ο καιρός που ακολούθησε ήταν εξαντλητικός και δύσκολος και, παρά τα ανησυχητικά σημάδια, η Ingrid δεν λιγοψύχησε ποτέ. «Εμπιστευόμουν τους γιατρούς, την επιστήμη και το παιδί μου. Ήξερα ότι η Scarlett δεν θα το βάλει κάτω – το έβλεπα στα μάτια της! Όταν όλοι έχασαν την πίστη τους, ήμουν η μόνη που χαμογελούσε γιατί ήξερα πως θα τα καταφέρει. Και δικαιώθηκα». 

Τρεις μήνες αργότερα, το ζευγάρι ετοιμάζεται να πάρει την κόρη τους στο σπίτι πανευτυχείς και πανέτοιμοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε η μικρούλα τους να είναι υγιής και χαρούμενη. 

Προτεινόμενα