Αληθινή μαχήτρια: Μαθήτρια από το Ρέθυμνο βρήκε το κουράγιο να αριστεύσει παρά την απώλεια του πατέρα της

Αληθινή μαχήτρια: Χίλια μπράβο στην αριστούχο μαθήτρια

Ο λόγος για την Γεωργιέλλη, το μοναδικό παιδί του Γιάννη Σηφογιαννάκη και της Δέσποινας Μαστοράκη από το Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα κορίτσι που βρήκε την ψυχική δύναμη να αριστεύσει στις πανελλήνιες παρά την τραγική απώλεια του πατέρα της.

Ένα ευγενικό, ευαίσθητο, καλοαναθρεμμένο κορίτσι που από πολύ μικρή ηλικία ήταν ασυνήθιστα συνειδητοποιημένο, με συγκριμένους στόχους, επιμελής και συνεπής στις μαθητικές της υποχρεώσεις, ταπεινή και πάντα πρόσχαρη και χαμογελαστή γιατί «δεν της άρεσε να στενοχωρεί τους ανθρώπους γύρω της».

Ξεκίνησε συστηματικά την προετοιμασία της για τις Πανελλήνιες από πέρυσι. Μεγάλος αγώνας και θυσίες, με θερμούς συμπαραστάτες τους γονείς της και τους δασκάλους της. Δύσκολη η πρόκληση και για κείνη και για όλα τα παιδιά της γενιάς της που βίωσαν την πανδημία και τα συνακόλουθα της. Από το Γενικό Λύκειο πήγε στο 1ο ΕΠΑΛ διότι η Σχολή προτίμησης της είχε πολύ υψηλή βάση.

Οι κόποι της Γεωργιέλλη – Μια αληθινή μαχήτρια που δικαιώθηκε με άριστα

Εγερτήριο στις 5 τα χαράματα, διάβασμα , σχολείο φροντιστήριο, διάβασμα και λίγος ύπνος, ήταν το καθημερινό της πρόγραμμα. Η εγγενής δυσκολία της στην ορθογραφία και η υποχρέωση της εκτός από γραπτές εξετάσεις να δίνει και προφορικές, καθιστούσαν τον προσωπικό της αγώνα ακόμη πιο απαιτητικό. Δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ.

Λίγους μήνες πριν τις Πανελλήνιες, ο μπαμπάς της «έφυγε» αιφνίδια από τη ζωή. Το πλήγμα ήταν τόσο ισχυρό που υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκε να τα παρατήσει. Χάρη στην υποστήριξη της μητέρας της που ουδέποτε την πίεσε και τη συμπαράσταση των δασκάλων της, συνέχισε την προσπάθεια, αφού μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα πένθους και ανασφάλειας.

Έδωσε γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις στο Ρέθυμνο και προφορικές στα Χανιά. Η Γεωργιέλλη Σηφογιαννάκη συγκέντρωσε 19.175 μόρια. Περνά σε όποια Σχολή του 3ου Επιστημονικού Πεδίου επιθυμεί. Εκείνη επιθυμεί τη φοίτηση της στη Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΛΜΕΠΑ.

Η περίπτωση τη Γεωργιέλλης δεν είναι η μοναδική. Είναι όμως σπάνια. Και σίγουρα είναι ικανή να εμπνεύσει τους νέους μας στην επιδίωξη της αριστείας. Μετά από τόσες δυσκολίες που βιώσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε, νέοι όπως η Γεωργιέλλη μας τροφοδοτούν την ελπίδα και την αισιόδοξη μελλοντική προοπτική που έχουμε ανάγκη.

Related posts

Μόνο υπερηφάνεια στο Ρέθυμνο για την 13χρονη Αθηνά Ραφαέλα Μπικάκη που είναι ταλέντο στην ιππασία

«Μέσω της τέχνης υπάρχει θεραπεία»: Η Ελληνίδα γιατρός που φτιάχνει τα πιο ονειρικά ψηφιδωτά με ληγμένα φάρμακα

Μεγάλο μπράβο: 44χρονη εργαζόμενη μητέρα δυο παιδιών πέρασε στο Πανεπιστήμιο

«Στη ζωή δεν υπάρχει λόγος να αποθαρρύνεται κανείς»: Το μήνυμα της Παρασκευής Κουτσαΐδη, της τυφλής μαθήτριας από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις

Χίλια μπράβο: Νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν αρίστευσε και πέρασε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ

Χίλια μπράβο: Η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες είναι η Κατερίνα από τη Νάξο και περνά στην Ιατρική Αθηνών

Τραγωδία στην Κρήτη: Αιφνίδιος θάνατος 39χρονου – Κατέρρευσε ενώ περπατούσε

Χίλια μπράβο: Επέστρεψε στα 22 του στα θρανία και πέρασε Ιατρική με 19.875 μόρια

Νύχτα-κόλαση στο Ρέθυμνο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά όλο το βράδυ σε πολλές περιοχές – Έξι οικισμοί έχουν εκκενωθεί