Άλκης Γιαννακάς: Ο όμορφος κακός του κινηματογράφου, οι αλητείες που έκανε και η εξαφάνιση του από το θέατρο

Της Εύας Ζαχαριάδη

Άλκης Γιαννακάς: Ο όμορφος κακός του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου

O όμορφος κακός του κινηματογράφου, Άλκης Γιαννακάς, αποτέλεσε ερωτικό σύμβολο στην εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Η ερωτική του ζωή ήταν πάντα στο επίκεντρο συζητήσεων στην εποχή του.

Ο ηθοποιός Άλκης (Χρήστος) Γιαννακάς έγινε δημοφιλής μέσα από τους ρόλους του στις ταινίες, Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965) και Ένας ντελικανής (1963). Γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1941 στην Αθήνα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αποσύρθηκε από το θέατρο.

Τον χαρακτήρισαν οι ρόλοι του, ως το κακό παιδί στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Στην ταινία <<Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη>> πήρε και τον χαρακτηρισμό ως ο όμορφος κακός του κινηματογράφου.

Ο Άλκης Γιαννακάς, ο Νίκος Κούρκουλος, ο Κώστας Κακκαβάςκαι ο Αλέκος Αλεξανδράκης υπήρξαν οι πιο όμορφοι καρδιοκατακτητές στον ελληνικό κινηματογράφο. Δεν είχε μεγάλη παρουσία στον κινηματογράφο, όμως αποτέλεσε σύμβολο ερωτισμού και ανδισμού. Μια μυστηριώδης φυσιογνωμία που αποτυπώθηκε στην ιστορία του κινηματογράφου!

Οι αλητείες που έκανε ο Άλκης Γιαννακάς

Όταν ήταν 17, ο Γιαννακάς ήταν ένα ατίθασο παιδί. Έκεινη την εποχή τον ανακάλυψε ο σκηνοθέτης Μανώλης Σκουλόυδης και του έδωσε ρόλο στην ταινία «Ένας Ντελικανής» . Στα μόλις 17 του χρόνια, μπήκε στον χώρο του θεάματος και του κινηματογράφου. Τα δημοσιεύματα της εποχής έκαναν λόγο για έναν μικρό αλήτη που δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ενήλικη ζωή.

Ο Άλκης Γιαννακάς έκανε κοπάνες από τα γυρίσματα για να πηγαίνει τσάρκα με την παρέα του. Ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης της ταινίας γινόντουσαν έξαλλοι μαζί του. Αξίζει να σημειωθεί πως σαν έφηβος περισσότερο τον ενδιέφεραν τα αυτοκίνητα παρά οι κάμερες. Ο ατίθασος νέος την κοπανούσε από το παράθυρο για να ξεφύγει και οι συντελεστές της παραγωγής αναγκάστηκαν μια φορά να καλέσουν ακόμα και την τροχαία.

Αυτά τα περιστατικά όμως έγιναν όταν ήταν έφηβος. Ο Άλκης Γιαννακάς στις αρχές της δεκαετίας του ’90 εγκαταλείπει τα φώτα της δημοσιότητας και αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ηθοποιός πλέον, είναι ένας ταπεινός άνθρωπος, με ευγένεια που δεν του άρεσαν ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι παντρεμένος και κατοικεί στην πλατεία Αμερικής .

Η εξαφάνιση του από το θέατρο και η ζωή στα 73

Πλέον είναι 73 χρονών, ακόμα μένει μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα, κάνει σπάνιες κοσμικές εμφανίσεις στις οποίες θα επιλέξει να μην φωτογραφηθεί και δεν δίνει συνεντεύξεις. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Άλκης Γιαννακάς δεν εμφανίζεται γιατί θέλει να τον θυμούνται σαν τον ζεν πρεμιέ που υπήρξε. Την εποχή που ήταν σύμβολο. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι δεν συμφιλιώθηκε με την ενήλικη ζωή. Κανείς δεν ξέρει τον λόγο της απόσυρσης, παρά μόνον ο ίδιος.

Related posts

Σήμερα η πιο κρίσιμη ημέρα για τον Δημήτρη Κόκοτα – Η έκκληση της συζύγου του

Auτό είναι το απαγоρευμένο φαγητό που δεν αγγίζει η Κέιτ Μίντλετον – Εντολή από το Παλάτι

Χαμός σήμερα με το σκίτσο του Αρκά για το Ισραήλ και το Ιράν