«Αν μπορούσα να κάψω όλα τα λεφτά του θα το έκανα»: Η εξομολόγηση της Αθηνάς Ωνάση για τον παππού της σε ηλικία 13 ετών

Αθηνά Ωνάση: Η άγνωστη ιστορία της χρυσής κληρονόμου

Αποστάσεις διατηρεί η Αθηνά Ωνάση τόσο από την Ελλάδα όσο και από την σπουδαία οικογένειά της. Η χρυσή κληρονόμος δεν έχει κρύψει ποτέ της, την αποστροφή σε καθετί ελληνικό, όπως και σε οτιδήποτε σχετίζεται με την φημισμένη της οικογένεια, με την ίδια να περνά όλα αυτά τα χρόνια μια αρκετά δύσκολη ζωή, παρά τις ανέσεις που της εξασφαλίστηκαν.

Η Αθηνά ήταν κόρη της Χριστίνας Ωνάση και του Τιερί Ρουσέλ. Μετά το θάνατο της μητέρας της, όμως, όταν ήταν μόλις 3 ετών, μεγάλωσε με την οικογένεια του πατέρα της και της δεύτερης συζύγου του, Μαριάν.

Παρακολούθησε βασική σχολική εκπαίδευση γαλλικού προτύπου στη Λοζάννη και ολοκλήρωσε το Μπακαλορεά το καλοκαίρι του 2003. Η Αθηνά Ωνάση με τον πατέρα της είχαν δύσκολη σχέση. Εκείνος καταπιεστικός και σκληρός, εκείνη εύθραυστη και φοβισμένη. Όταν ο Ρουσέλ ήρθε στο Σκορπιό και τα φώτα στράφηκαν πάνω στην Αθηνά, εκείνη φοβήθηκε πολύ, ενώ ένιωθε τρομερά καταπιεσμένη από την ύπαρξη των bodyguard σε κάθε της βήμα.

Στα 17 της χρόνια αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά της και από την Ελβετία μετακόμισε στις Βρυξέλλες, και γράφτηκε στη σχολή Νέλσον Πεσόα παίρνοντας από τον πατέρα της 10.000 ευρώ το μήνα.

Η Χριστίνα Ωνάση δεν είχε ποτέ εμπιστοσύνη στον Τιερί Ρουσέλ, κάτι το οποίο οδήγησε την οικογένεια να οργανώσει ένα Διοικητικό Συμβούλιο για να ελέγξει τα χρήματα της οικογένειας μέχρι την ενηλικίωση της Αθηνάς.

«Αν μπορούσα να κάψω όλα τα λεφτά του θα το έκανα»: Η εξομολόγηση της Αθηνάς Ωνάση για τον παππού της σε ηλικία 13 ετών

Αθηνά Ωνάση: Η αποστροφή της προς την Ελλάδα και η ευχή να διώξει την κατάρα

Το 1999, στην ηλικία των 13 ετών, σε δικαστικά έγγραφα αναφέρεται πως η Αθηνά Ωνάση αισθάνθηκε «μεγάλη αποστροφή προς οτιδήποτε ελληνικό», παρόλο που η μητέρα της ήταν Ελληνίδα. Σε μία από τις λίγες δημόσιες συνεντεύξεις, που δημοσιεύθηκε στο ιταλικό περιοδικό Oggi, η Αθηνά δήλωσε ότι όλα τα προβλήματά της αρχίζουν και τελειώνουν στο επίθετό της. Ομοίως, η μητριά της ανέφερε σε συνέντευξή της, πως η Αθηνά της είχε πει πως, «αν μπορούσε να κάψει όλα τα χρήματα του Ωνάση, θα το έκανε».

Θέλει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας χωρίς να το καταφέρνει, αφού, παρά τη σιωπή της, το όνομά της κάνει από μόνο του θόρυβο, με την ίδια να περνά τραγικές στιγμές και με τον Αλβάρο.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν