«Αν δεν γούσταραν να μίλαγαν τότε» – Στηρίζει τον Πέτρο Φιλιππίδη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

by Τόνια Τζαφέρη

Οι δηλώσεις του έχουν ήδη προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις

Ο πρώην νομάρχης Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης καλύτερα να μην σχολίαζε καθόλου όταν ρωτήθηκε για το κίνημα του #Metoo.

Ο πολιτικός δεν δίστασε να δείξει τη στήριξή του στον κατηγορούμενο για βιασμό, και απόπειρες βιασμών ηθοποιό, Πέτρο Φιλιππίδη και αναφερόμενος στις γυναίκες που κατηγορούν σεξουαλικές κακοποιήσεις είπε: «Αν δεν γούσταρες τότε, να διαφωνούσες τότε».

«Εγώ είμαι αντίθετος με αυτά. Μετά από 20 χρόνια… Αν δεν γούσταρες να διαφωνούσες τότε. Έκανες τη δουλειά σου τότε και τώρα πας να βγεις στην τηλεόραση για να σε ξαναθυμηθούν» είπε ο πρώην νομάρχης. Αναφερόμενος στην υπόθεση του προφυλακισμένου ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη , δήλωσε: «Κατηγορούμε τον Πέτρο Φιλιππίδη, όλη η Ελλάδα. Αν αύριο αθωωθεί από το δικαστήριο ποιος θα τον αποκαταστήσει; Διαφωνώ με όλα αυτά», σημείωσε.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλώντας στον ANT1, αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ατύχημα που είχε, όταν πήρε φωτιά το αυτοκίνητό του ενώ εκείνος οδηγούσε αλλά και στα παράπονά του από τον κόσμο της πολιτικής. «Ήμουν ο Μέσι της πολιτικής, ήμουν ο Ζορό», είπε, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη

Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι Έλληνας πολιτικός. Έχει διατελέσει βουλευτής, νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Τον Απρίλιο του 2011 τέθηκε σε αργία και κηρύχθηκε έκπτωτος από το αξίωμα του περιφερειάρχη έχοντας κριθεί ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ενώ το 2018 η απόφαση επικυρώθηκε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη και είναι το τρίτο παιδί οικογένειας Ποντίων προσφύγων. Σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και υπήρξε δρομέας στο αγώνισμα των 400 μέτρων. Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ασχολήθηκε με εισαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού και ανατομικών παπουτσιών, άνοιξε μπαρ-αναψυκτήριο και, το 1990, έγινε ιδιοκτήτης λαϊκού κέντρου διασκέδασης και τραγουδιστής. Το 2015 άρχισε να ασχολείται με τις τηλεπωλήσεις υποδημάτων για διαβητικούς.

Με τη πολιτική ασχολήθηκε αρχικά το 1982 με την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Εκλέχτηκε βουλευτής Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 1990, 1993, 1996 και το 2000. Το 2002 εκλέχτηκε νομάρχης Θεσσαλονίκης και η θητεία του ανανεώθηκε το 2006. Το 2010 έθεσε υποψηφιότητα για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, κερδίζοντας τις εκλογές στο δεύτερο γύρο με βασικό “αντίπαλο” τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Μάρκο Μπόλαρη.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν