Αν το τηγάνι σας έχασε την αντικολλητική του επίστρωση, μην το πετάξετε. Έτσι θα το κάνετε να μην ξανακολλήσει τίποτα

Αν το τηγάνι σας έχασε την αντικολλητική του επίστρωση, μην το πετάξετε. Έτσι θα το κάνετε να μην ξανακολλήσει τίποτα

Το τηγάνι έχει χάσει την αντικολλητική του επίστρωση – Επαναφορά ταψιού χωρίς αντικολλητική επίστρωση

Κόλπα: Για να επαναφέρετε επίστρωση στο τηγάνι

Τι χρειάζεστε: Φυτικό λάδι (ή άλλο μαγειρικό λάδι που αντέχει σε μεγάλη θερμοκρασία), Χαρτοπετσέτα ή μαλακό πανί

Βήματα: Καθαρίστε το τηγάνι σχολαστικά με σαπούνι και νερό, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα ή σωματίδια φαγητού. Στεγνώστε εντελώς το τηγάνι. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα λαδιού στην εσωτερική επιφάνεια του τηγανιού χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει ελαφρά το λάδι. Αφήστε το να κρυώσει και μετά σκουπίστε το περιττό λάδι. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές για να δημιουργήσετε ένα φυσικό αντικολλητικό στρώμα. Ο τρόπος αυτός, γενικότερα, δουλεύει καλά σε μαντεμένια σκεύη.

Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί ή πάτο σιλικόνης:

Εάν βάλουμε αντικολλητικό χαρτί ή πάτο από σιλικόνη στο τηγάνι δεν θα κολλήσουν στην επιφάνεια του τηγανιού υπολείμματα και δεν θα χρειάζεται να επαναφέρουμε την επίστρωση του τηγανιού με την παραπάνω διαδικασία του λαδιού.

Προσθέστε ένα φυσικό αντικολλητικό στρώμα με αλάτι:

Τι χρειάζεστε: Χοντρό αλάτι, Χαρτοπετσέτα

Βήματα: Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μια λεπτή στρώση χοντρό αλάτι και αφήστε το να ζεσταθεί για λίγα λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να τρίψετε το αλάτι στην επιφάνεια, αλλά φορέστε γάντια για να αποφύγετε εγκαύματα. Πετάξτε το αλάτι και ξεπλύνετε το τηγάνι. Αυτή η τεχνική εξομαλύνει τις μικρές γρατζουνιές και βελτιώνει την αντίσταση στα κολλήματα.

Αν το τηγάνι σας έχασε την αντικολλητική του επίστρωση, μην το πετάξετε. Έτσι θα το κάνετε να μην ξανακολλήσει τίποτα

Εναλλακτικά: Χρησιμοποιήστε ένα μαγειρικό σπρέι ή περισσότερη ποσότητα λαδιού:

Η είδηση της ημέρας