Ανακάλυψε κατά τύχη πως έχει όγκο στο λαιμό: Η 26χρονη Ελένη βρήκε ότι έχει καρκίνο μέσα από ένα βίντεο στο Tik Τok

Καρκίνος: Πως μέσα από ένα βίντεο η Ελένη ανακάλυψε τον όγκο

Η 26χρονη Helen Bender από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ, ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο. Η νεαρή κοπέλα εντόπισε τον όγκο στο λαιμό της μέσα από ένα βίντεο ομορφιάς στο TikTok.

Ειδικότερα, η Helen ακολούθησε μία τεχνική στην περιποίηση του προσώπου που ονομάζεται “Gua sha”, που μετρά πάνω από 2.000 χρόνια ύπαρξης στην Κίνα και περιλαμβάνει το μασάζ προσώπου με ένα επίπεδο εργαλείο μέχρι στο δέρμα να εμφανιστούν μικρά κόκκινα σημάδια και υπόσχεται πιο καθαρό, λαμπερό και λείο δέρμα.

Όταν ξεκίνησε να τη δοκιμάζει η νεαρή κοπέλα, τον περασμένο Απρίλιο, εντόπισε στην αριστερή πλευρά της γνάθου της έναν μεγάλο όγκο και θορυβημένη έκανε εξετάσεις και ανακάλυψε άλλους 20 όγκους στο σώμα της.

Οι γιατροί της είπαν πως πρόκειται για επιθετικό τύπο καρκίνου, μελάνωμα και της έδωσαν έξι εβδομάδες ζωής.

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2874229.html

Η νεαρή κοπέλα δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο, 8 μήνες μετά τη διάσωση

Μετά τις πρώτες θεραπείες, η κατάσταση βελτιώθηκε και οι όγκοι άρχισαν να μικραίνουν, ωστόσο, η 26χρονη Ελένη συνεχίζει τις θεραπείες, εδώ και οχτώ μήνες.

«Είχα αρχίσει να χρησιμοποιώ την τεχνική, όταν παρατήρησα το εξόγκωμα στο σαγόνι μου. Δεν ήμουν σίγουρη τι ήταν. Μάλιστα, επειδή αρρωσταίνω συχνά με κρυολογήματα κ.λπ., νόμιζα πως ήταν απλώς ένας πρησμένος λεμφαδένας. Μετά παρατήρησα ότι είχα χάσει απότομα πολύ βάρος. Χαιρόμουν που ήμουν τόσο αδύνατη, χωρίς να συνειδητοποιώ ότι επρόκειτο για καρκίνο. Αν δεν είχα χρησιμοποιήσει την τεχνική Gua Sha εγκαίρως, πιθανώς να μην είχα προλάβει να δράσω. Θα μπορούσα να είχα πεθάνει», υπογράμμισε η 26χρονη στη Dailymail.

Και συμπληρώνει «γνωρίζαμε ότι η ανοσοθεραπεία ήταν η μόνη επιλογή. Οι πιθανότητες να λειτουργήσει ήταν 50-50, και στην περίπτωση που δεν λειτουργούσε αυτό θα ισοδυναμούσε με θάνατο».

Όσον αφορά την έναρξη της θεραπείας της, επεσήμανε ότι έφερε αρχικά ανεπιθύμητες παρενέργειες, με τους όγκους να διογκώνονται και την ίδια να αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά επώδυνη καθημερινότητα και πρόσθεσε ότι «με σταματούσαν άγνωστοι στο δρόμο όταν έβλεπαν τους όγκους πάνω μου, και μου έλεγαν ότι θα προσευχηθούν για εμένα».

@helenbender TW: Large tumor and very unflattering photos of me 🙂 #cancer #immunotherapy #dermatologist #doctorsoftiktok #skincare #sunscreen ♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Και καταλήγει «έχω μπροστά μου ακόμη 1,5 χρόνο που θα πρέπει να παίρνω τη φαρμακευτική αγωγή, με τους γιατρούς μου να προβλέπουν ότι θα υπάρξει ύφεση σε λιγότερο από δύο χρόνια. Η ποιότητα ζωής μου πλέον είναι πολύ καλή» και έδωσε τη συμβουλή σε όλους «να εξετάζεστε, να πηγαίνετε στους γιατρούς».

Related posts

Βαρύ πένθος για την Ελένη Βιτάλη: Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της – Τα σπαρακτικά λόγια της

Χωρισμός “βομβα” μετά από 14 χρόνια γάμου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ

Σήμερα ψάλλεται όλος ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο