Ανακάτεψε νερό με γιαούρτι και πότισε τα λουλούδια – Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό

by Εύα Ζαχαριάδη

Τι να κάνετε το γιαούρτι που έχει περισσέψει στο ψυγείο σας

Σχεδόν όλοι έχουμε γιαούρτι στο σπίτι μας, γιατί είναι ένα αγαπημένο και υγιεινό σνάκ. Ωστόσο πολλές φορές έχει τύχει να ξεχάσουμε ένα κεσεδάκι στο ψυγείο και να έχει λήξει. Όμως δεν θα χρειαστεί να πετάξετε ποτέ ξανά γιαούρτι γιατί ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης έχει πολλές χρήσεις.

Ένας φανταστικός τρόπος για να ποτίζετε τα λουλούδια, τα φρούτα και τα λαχανικά σας είναι να αναμίξετε ίση ποσότητα νερού και ίση ποσότητα γιαουρτιού και να τα ποτίσετε με το μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο τα φρούτα και τα λαχανικά σας γίνονται πολύ πιο νόστιμα και τα λουλούδια σας πιο ζωντανά.

Το γιαούρτι πολλές φορές τυχαίνει να λήξει. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να το πετάξετε ποτέ ξανά. Δείτε πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί σε θέματα ομορφιάς και όχι μόνο.

Το γιαούρτι κάνει πολύ καλό στην επιδερμίδα είτε όταν το τρώτε είτε όταν το χρησιμοποιείτε σαν κρέμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε για μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνομικροκυμάτων και έπειτα να το απλώσετε στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 20 λεπτά να στεγνώσει κι έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Αυτό θα καθαρίσει βαθιά και θα σφίξει τους πόρους σας.

Ανακάτεψε νερό με γιαούρτι και πότισε τα λουλούδια – Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό

Όσοι από εσάς έχετε προβλήματα ακμής μπορείτε να ανακατέψετε 2 κ.σ. γιαούρτι με λίγη βρώμη και χυμό από λάιμ και να απλώσετε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ληγμένο γιαούρτι αν έχετε καεί από τον ήλιο στην παραλία. Τέλος, είναι ο πιο τέλειος αφρός ξυρίσματος για τα πόδια των γυναικών.

Τρώτε ένα γιαούρτι την ημέρα – Δεν θα πιστεύετε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί αν συμβεί στο σώμα και στον οργανισμό σας, αν αρχίσετε να καταναλώνετε καθημερινά από ένα γιαούρτι;Σας έχουμε την απάντηση!

Το πρώτο βήμα για μια υγιεινή διατροφή είναι μια ισορροπημένη ποικιλία τροφών κι όλοι πρέπει πάντα να ξεκινούν από αυτό. Ειδικά για τις γυναίκες, όμως, κάποιες τροφές θωρακίζουν την υγεία απέναντι στην οστεοπόρωση, τον καρκίνο του μαστού, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τις εξάψεις κ.ο.κ. Η παρακάτω διατροφή είναι ευεργετική.

Πηχτό και κρεμώδες, το ελληνικό γιαούρτι προσφέρει στον οργανισμό τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης σε σχέση με τα περισσότερα γιαούρτια και πολύ λιγότερη ζάχαρη.

Ανακάτεψε νερό με γιαούρτι και πότισε τα λουλούδια – Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό

Τα χαμηλότερα επίπεδα υδατανθράκων (7 γραμμάρια αντί για 25 γραμμάρια στο γιαούρτι με φρούτα), βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος, η πρωτεΐνη , όμως, είναι το σημαντικό πλεονέκτημα για τις γυναίκες, αφού οι περισσότερες δεν ξέρουν ούτε πόσο καταναλώνουν, ούτε πόσο θα έπρεπε.

Οι έρευνες δείχνουν ότι καταναλώνοντας υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης (το 30% των θερμίδων) βοηθά τις γυναίκες με την απώλεια βάρους, τη διατήρηση του μυϊκού ιστού και την καλύτερη γήρανση.

Η σωστή δόση: Το Ινστιτούτο Ιατρικής προτείνει 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους ή 48 γραμμάρια για μια μέση γυναίκα 60 κιλών.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν