Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά: «Βλέπω τις φωτογραφίες και θέλω να βάλω τα κλάματα»

16χρονος Ρομά: Οργή και θλίψη για τον θάνατό του

Ανείπωτη είναι η θλίψη που έχει κυριεύσει την κοινότητα των Ρομά, μετά τον θάνατο του 16χρονου, Κώστα Φραγκούλη, από αστυνομικό που τον πυροβόλησε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος ανήλικος δέχτηκε στις 5 Δεκεμβρίου σφαίρα από αστυνομικό με αποτέλεσμα να καταλήξει στις λίγες μέρες μετά, στις 13 Δεκεμβρίου.

Η Ροδή Καβούνη, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου του οικισμού «Αγία Σοφία», η οποία γνώρισε τον 16χρονό, θρηνεί για τον θάνατο του μαθητή της ενώ κάνει λόγο για εγκατάλειψη των Ρομά από την πολιτεία.

Γνώρισε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη ως νήπιο στην τάξη της το 2011. Σήμερα θρηνεί μαζί με την κοινότητα της Αγίας Σοφίας για τον θάνατο του μαθητή της.

Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι η κοινότητα της Αγίας Σοφίας είναι παραμελημένη ενώ ανέφερε ότι η Πολιτεία φέρει διαχρονικά τεράστια ευθύνη για την εγκατάλειψη των τσιγγάνων. Η ίδια αναφέρει πως βλέπει τις φωτογραφίες του Κώστα και θέλει να βάλει τα κλάματα.

Θάνατος 16χρονου: Οι δηλώσεις της νηπιαγωγού του νεαρού Ρομά

Related posts

Γυναικείο άρωμα στη Ρόμα: Ελληνίδα η νέα «σιδηρά κυρία» – CEO και γενική διευθύντρια της Ρόμα

Εξαπάτησαν ακόμα και μητροπολίτη: Ρομά χάκερς με έδρα το Ζεφύρι έκλεψαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τα θύματά τους

Ο Κώστας Χατζής εξομολογείται: «Ο Χατζιδάκις ήταν ο πιο λεβέντης απ’ όλους»

Ρομά από το Δροσερό Ξάνθης πέρασε στο τμήμα Φιλολογίας Ρεθύμνου: Είναι η πρώτη γυναίκα από οικισμό που φοιτεί σε πανεπιστήμιο

Τσιγγάνα από τη Βέροια έσπασε κάθε στερεότυπο: «Οι γονείς μου ήθελαν να παντρευτώ στα 14, εγώ σπούδασα και άλλαξα τη μοίρα μου»

Η κουζίνα των Ρομά έρχεται στη Θεσσαλονίκη: Ανοίγει το πρώτο εστιατόριο που θα σερβίρει πιάτα με παραδοσιακές συνταγές τους

Ράκος η σύζυγος του 16χρονου Ρομά: Σε τραγική ψυχολογική κατάσταση – Έκανε απόπειρα αυτoκτονίας

Αδιανόητο περιστατικό στη Πάτρα: Τέσσερις ανήλικες Ρομά άρπαξαν με χάδια τη σύνταξη ηλικιωμένου

Θεσσαλονίκη: Ρομά λένε τα κάλαντα από ηχείο αυτοκινήτου και οι περαστικοί μένουν άφωνοι