Ανείπωτη θλίψη στο Πήλιο: Νεκρός με το σκυλί αγκαλιά ο Ευτύχας από τον Πλατανιά

Πήλειο: Η απώλεια του Ευτύχα και το σκυλάκι του που τον πενθούσε

Ο Πλατανιάς του Νοτίου Πηλίου έχει βυθιστεί σε θλίψη με τον απρόσμενο θάνατο του Ευτύχα. Μόνο που η τραγική είδηση του θανάτου γίνεται ακόμα συγκλονιστική με το γεγονός πως το σκυλάκι του έμεινε μαζί του για τρείς ημέρες, σαν πενθούσε τον ιδιοκτήτη του.

Ο Ευτύχας ήταν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους του χωριού που για χρόνια εκτελούσε εργασίες γης. Ξεψύχησε μόνος του στο μικρό του δωμάτιο, με τον πιο πιστό του φίλο, τον σκύλο του να στέκεται στο πλευρό του. Ολοι στο χωριό τον αγαπούσαν και του έδιναν δουλειά καθώς ήταν ένας άνθρωπος που πάντα έσπευδε να βοηθήσει.

Τις τελευταίες ημέρες δεν είχε φανεί πουθενά στο χωριό, ούτε ο ίδιος ούτε το σκυλί του. Εργάτης από το «Μικρό» τον αναζητούσε για να του δώσει δουλειά χωρίς να σηκώνει το τηλέφωνο. Ο ίδιος πήγε από το σπίτι του και άκουσε το κινητό μέσα από την κλειστή πόρτα και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και βρήκαν τον Ευτύχα να κείτεται στο πάτωμα του σπιτιού του. Το σκυλί του ξαπλωμένο πάνω του.

Κάτοικος του Πλατανιά αναφέρει πως ο Ευτύχας ήταν ένας καλόκαρδος και φιλήσυχος άνθρωπος (μεσήλικας, ξερακιανός, μετρίου αναστήματος και μαυριδερός) με καταγωγή από το Πακιστάν, που “προσγειώθηκε” στον Πλατανιά πολλά χρόνια πριν, δεν θυμάμαι πόσα. Όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορούσε πότε με ένα κινητό στο χέρι για να επικοινωνεί ποιος ξέρει με ποιους στην πατρίδα του, πότε με το σκυλί του και κάμποσα βράδια αρκετά μεθυσμένος, χωρίς όμως ποτέ να γίνει “βάρος”. Έκανε κάποια μεροκάματα δεξιά κι αριστερά και γενικά ο Ευτύχας είχε βρει την περπατησιά του όλα αυτά τα χρόνια στο χωριό κι έδειχνε να του αρέσει η ζωή αυτή.

Πήλειο: Θρήνος στο χωριό για τον Ευτύχα

«Φθάνοντας το απόγευμα στον Πλατανιά έμαθα ότι ο Ευτύχας μάς “άφησε”. Ήταν 3 ημέρες άφαντος, μου είπαν, αλλά που να πάει το μυαλό των ανθρώπων ότι είχε πάθει κακό… Σαν να έφυγε ένα κομμάτι της καθημερινότητας του χωριού. Η αιτία θανάτου θα φανεί από την ιατροδικαστική εξέταση – αυτή την ώρα ο Ευτύχας “ταξιδεύει” για τη Λάρισα μέσα σε ένα μπλε σάκο…

Ευτύχα θα φροντίσουμε το σκυλάκι σου, τον μοναδικό μάλλον πραγματικό φίλο που αφήνεις πίσω σου… Ήταν τις τρεις αυτές ημέρες δίπλα σου – άγαλμα ακούνητο χωρίς φαγητό, χωρίς νερό και κυρίως χωρίς γαβγίσματα… Πενθούσε τον πεσμένο στο πάτωμα του δωματίου που έμενε φίλο του, εσένα.

Αναπαύσου εν ειρήνη…» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Την κηδεία του, όπως έγινε γνωστό, θα αναλάβει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Related posts

Σαν ταινία στον κινηματογράφο: Θεσσαλονικιός βρήκε τον σκύλο του, που είχε χαθεί το 2017 και η αντίδρασή του προκαλεί συγκίνηση

Σκύλος προκάλεσε ρίγη συγκίνησης: Τετράποδος στην Κρήτη θρηνεί για τον φίλο του και δεν τον εγκαταλείπει

Συγκίνηση με σκυλάκι «Χάτσικο»: Περιμένει υπομονετικά το νεκρό αφεντικό του έξω από το σπίτι στα Χανιά

Βούρκωσε το διαδίκτυο: Πιστός σκύλος συντρόφευσε την ιδιοκτήτριά του, μέχρι και την τελευταία της κατοικία

Συγκίνηση στο Ηράκλειο: Κρητικός έθαψε στον οικογενειακό τάφο τον αγαπημένο του σκύλο

«Καλό ταξίδι. Σύντομος ο δρόμος σου»: “Μαύρα” Χριστούγεννα για την Πηνελόπη Πλάκα, η συγκινητική ανάρτηση της ηθοποιού

Η γατούλα «Χάτσικο» στο Άστρος Κυνουρίας: Το γατάκι ζει μόνιμα στον τάφο των ανθρώπων που το φρόντιζαν

Όχι απλά κατοικίδιο αλλά μέλος της οικογένειας: Η απώλεια ενός σκύλου πληγώνει όσο η απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου

Μετά από 2381 ημέρες που δεν τον ήθελε κανείς: Ο στοργικός σκύλος του καταφυγίου που έμενε σε μια μοναχική γωνιά