Ανείπωτος θρήνος για την Αιμιλία Υψηλάντη: Η πολύ βαθιά σχέση με την μοναχοκόρη της Μαρίνα που «έσβησε» από ανακοπή καρδιάς

Αιμιλία Υψηλάντη: Η τραγική απώλεια της κόρης της και η βαθιά σχέση που είχε μαζί της

Η γνωστή ηθοποιός, Αιμιλία Υψηλάντη, τα τελευταία 24ωρα βιώνει την μεγαλύτερη τραγωδία που μπορεί να ζήσει ένας γονιός. Σύμφωνα με το protothema.gr, η ηθοποιός έχασε την μοναχοκόρη της, Μαρίνα που έφυγε σε ηλικία 55 ετών από ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας πίσω την 80χρονη μητέρα της και την 24χρονη κόρη της.

Η Αιμιλία Υψηλάντη με την μικρή Μαρίνα
Η γνωστή ηθοποιός, που έχει θητεύσει επί δεκαετίες, με συνέπεια και επιτυχία, στον κινηματογράφο και το θέατρο, παραμένοντας ακμαία και δημιουργική μέχρι προσφάτως, διατηρούσε μια πολύ στενή με την κόρη της αλλά και με την πολυαγαπημένη της εγγονή η οποία μάλιστα ζει μαζί της.

Αιμιλία Υψηλάντη: Τι είχε δηλώσει για την σχέση μάνας – κόρης

Την περασμένη άνοιξη μάλιστα, με αφορμή την συμμετοχή της στην παράσταση η «Κυρία Κλάιν», που ανέβηκε στο θέατρ «Αργώ», ένα έργο που βασίζεται στη βιογραφία της ψυχαναλύτριας Μέλανι Κλάιν, και διερευνά τη σχέση μητέρας-κόρης, η Αιμιλία Υψηλάντη είχε δηλωσει με νόημα σε συνέντευξή της: «Η σχέση με την κόρη μου, επειδή είχα χωρίσει και ζούσαμε οι δύο μας, είναι μία σχέση φοβερής εξάρτησης. Και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το λύσουμε γιατί πια έχουμε μεγαλώσει. Μπορεί να με κάνει οποιαδήποτε στιγμή ό,τι θέλει. Δεν ξέρω κι εμείς όμως πόσο θέλουμε να απεξαρτηθούμε από τα παιδιά μας. Τα χρησιμοποιούμε και εμείς τα παιδιά μας, τους ρουφάμε το αίμα, ζούμε μέσα από αυτά. Εμένα ας πούμε ακόμη και αν πάει η κόρη μου στην Ανταρκτική, ο ομφάλιος λώρος θα είναι εδώ. Δεν έχει σημασία ούτε πόσο βλέπεις το παιδί ούτε πόσο μιλάς… Η σχέση μάνας- κόρης είναι ό,τι πιο σημαντικό. Αυτή δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν άλλο. Όλοι ζητάμε τη μάνα μας. Με τις γυναίκες νομίζω είναι πιο έντονο ακόμη και από τους άντρες. Τον πατέρα σου μπορεί να τον θυμάσαι, είναι άλλο σύμβολο, άλλη σχέση. Τη μάνα όμως, τη ζητάς. Είναι μία σχέση μυρωδιάς…».

Η Αιμιλία Υψηλάντη υπήρξε από εκείνες τις δυνατές γυναίκες που μεγάλωσαν μόνες το παιδί τους, δουλεύοντας παράλληλα καθώς ο πρώην σύζυγός της, Άγγελος Υψηλάντης, με τον οποίο απέκτησε τη Μαρίνα, ήταν ναυτικός και αργότερα οι δυο τους πήραν διαζύγιο. Αυτό όμως, δεν τήν εμπόδισε να είναι μία καλή μητέρα για την κόρη της και παράλληλα να εργάζεται σκληρά, διαγράφοντας μάλιστα μια σημαντική καριέρα.

Υπήρχαν βεβαίως περίοδοι αρκετά δύσκολοι για εκείνη. «Ήταν δύσκολο το μεγάλωμα ενός παιδιού σε συνδυασμό με τη δουλειά. Άρχισε η πραγματική σχέση με τη ζωή. Εκείνη την περίοδο ήμουν μόνη μου. Ο άντρας μου ταξίδευε και οι γονείς μου είχαν πάει διακοπές, οπότε με βοηθούσε μια θεία μου, η οποία έμενε στην Ηλιούπολη. Άλλαζα τρία λεωφορεία για να πάω από την Ηλιούπολη στην Αθήνα, ώστε να είμαι στην ώρα μου στο θέατρο. Δεν με πείραξε που η παράσταση δεν ανέβηκε γιατί ήμουν νέα. Υπήρξαν εποχές που κουράστηκα, ταλαιπωρήθηκα κι άλλες εποχές που ήμουν άνετα» είχε εξομολογηθεί η ίδια παλαιότερα.

Και με τον πατέρα της, πάντως, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, η Μαρίνα συνδεόταν με βαθιά αγάπη.

Related posts

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

Δάκρυα και στεναχώρια: Κορόμυλο το δάκρυ για αυτά τα 3 ζώδια που μπορεί να χωρίσουν το 2024

Χαμός σήμερα με Γκλέτσο και Κασσελάκη